21:29:29    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 22 december 2013 18:23 uur, laatst gewijzigd op 22 december 2013 18:24 uur

Stormachtige cyclocross in Boxtel

Stormachtige cyclocross in Boxtel

Op de foto: Erik Dekker verscheen ook aan de start van cyclocross bij de Langspier. Hij noemde de rit 'leuk maar zwaar'. (Foto: Albert Stolwijk).

Zware regen en modderspatten bleven de 250 deelnemers aan de cyclocross bij de Langspier in Boxtel zondag bespaard. Maar de harde wind en het uitgezette parcours van Stichting Wielerbelangen Boxtel zorgden ervoor dat de meeste renners toch een zware rit hadden...

De deelnemerslijst mocht met recht indrukwekkend genoemd worden. Bij de vrouwen deed Anna van der Breggen mee. Bij twee WK's presteerde zij dit jaar erg goed. Ook de masters kende een grote naam: Erik Dekker kwam naar Boxtel en genoot zichtbaar van de rit. ,,Ik vond het echt heel leuk", meldde Dekker, die met een zesde plaats genoegen moest nemen. ,,Het parcours is zwaar maar daardoor heel uitdagend. Mijn fiets is wel heel vies geworden, met schoonmaken ben ik de rest van de zondag wel zoet..."

Het evenement trok een groot aantal liefhebbers naar de Langspier. Tijdens de rit van de eliterijders begon het flink te regenen, maar dat hield de echte fans niet tegen. ,,Dat levert juist mooie taferelen op", vond Sjaak van  Dam. ,,Dit is échte topsport, want ze krijgen het zwaar te verduren. Prachtig om te zien."

De organisatie kon dit jaar een recordaantal deelnemers noteren. Met ruim 250 inschrijvingen was deze editie van de Boxtelse cyclocross een waar succes. De opbouw zorgde zaterdag wél voor wat problemen. ,,Door de harde wind konden we de borden en vlaggen niet plaatsen", vertelde Guus Bastings namens de organisatie. ,,Dat hebben we allemaal zondagochtend heel vroeg moeten doen. Verder verliep alles voorspoedig, het was weer een mooie dag."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Alfa Geerts advies Toverboom Filipe Remax-optimus Geld en Makelaardij buisman optiek EmielTechniek Olieenzo TopSlank Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel