01:56:49    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 04 februari 2013 14:57 uur, laatst gewijzigd op 04 februari 2013 14:58 uur

Stoplichten nog buiten werking

Stoplichten nog buiten werking

Op de foto: De verkeerslichten nabij café De Adelaar zijn al weken buiten werking. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

De verkeerslichten op de kruising van de Baroniestraat met de Pastoor Erasstraat en de Annastraat zijn nog altijd buiten werking. Meerdere keren werd getracht de stoplichten te repareren, maar dit had geen effect. De gemeente Boxtel onderzoekt momenteel diverse oplossingen.

Het vervangen van de verkeerslichten zou ongeveer 125.000 euro kosten, een bedrag dat gezien de bezuinigingen niet beschikbaar is. Het weghalen van de stoplichten is ook geen optie. Op korte termijn wordt ervoor gekozen de lichten af te dekken met hoezen. ,,Op die manier is voor de weggebruikers duidelijk dat de verkeerssituatie anders is", licht een woordvoerder van de gemeente toe.

Naar een oplossing voor de lange termijn wordt nog gezocht. Een optie is om op een andere plek in de gemeente Boxtel verkeerslichten weg te halen en deze op de kruising nabij café De Adelaar te plaatsen. ,,Wellicht dat er een locatie is waar de verkeerslichten niet meer nodig zijn, deze kunnen dan verplaatst worden", stelt de woordvoerder. ,,Er moet in ieder geval een oplossing komen. De Baroniestraat is een drukke weg en de verkeersveiligheid moet in orde blijven."

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geld en Makelaardij Alfa Beleef Boxtel Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Filipe Toverboom Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Olieenzo TopSlank Podium Boxtel