RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:50:13    woensdag, 14 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 10:33 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:33 uur

Stiekem spelen met straatklinkers

Stiekem spelen met straatklinkers

Op de foto: Het was een bijzonder bouwwerk dat in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 maart door onbekenden werd opgetrokken nabij het Ronduutje. (Foto’s: familie Van der Made).

De familie Van der Made keek raar op zaterdagochtend 26 maart. De klinkers die lagen opgestapeld om een terras te bestraten, waren ’s nachts door onbekende passanten gebruikt om een heuse poort te bouwen! Op het fietspad voor de woning aan de Stenen Kamer…

Gerry van der Made kan er wel om lachen: ,,Ze hebben er werk van gemaakt. Kijk eens hoe netjes de stenen allemaal op elkaar zijn gestapeld tot twee pilaren. En dan nog zo’n dwarsstuk waarvoor een plank is gebruikt. Daar is toch wel enig bouwkundig inzicht voor nodig.”

Volgens de bewoonster van de karakteristieke woning Rust-Oord aan de ingang van het protestants kerkhof heeft niemand in de buurt ’s nachts gemerkt dat het bouwwerk werd opgetrokken. Dat ernaast – van dezelfde klinkers – met keurige verontschuldigende letters het woord ’Sorry!’ is gelegd, draagt eraan bij dat er van boosheid bij de familie Van der Made geen sprake is. ,,Het kostte wel wat extra werk, maar uiteindelijk liggen de klinkers waar ze bedoeld waren: bij ons in de tuin.” Twee straatstenen werden voor en achter het achterwiel van een personenauto aan de overkant van de woning gelegd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Kindertuin Zwanenberg adviesgroep Doornmalen electro Rijschool Dolman Huidtherapie Gemeente Boxtel SNS Bank Natasja fashion Modecentrum Frans Theelen 040Fit Tiga Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel TopSlank Koppelmans Toverboom