19:07:17    zondag, 21 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 30 november 2011 22:33 uur, laatst gewijzigd op 30 november 2011 22:34 uur

Steun voor waterproject Oeganda

Steun voor waterproject Oeganda

Op de foto: Burgemeester Frank van Beers geeft het startsein voor de hulpactie van de Stichting Luanda Jinja. (Foto: Albert Stolwijk).

Burgemeester Frank van Beers heeft gistermiddag in supermarkt Albert Heijn de eerste donatie gedaan voor een drinkwaterproject in Oeganda.

De Boxtelse stichting Luanda Jinja wil de komende weken geld ophalen voor de aanleg van een drinkwatervoorziening bij de Damiaanschool in de stad Masindi. En passant bracht de burgemeester een bod uit op een fraai beschilderde koe van atelier Tinks.

Van Beers was gistermiddag met een tas vol lege flessen naar Albert Heijn gekomen. Hij bood ze als eerste aan bij de emballage en deponeerde de statiegeldbon in een collectebus, die onder de koe van Tinks is geplaatst. ,,Ik hoop dat veel inwoners mijn voorbeeld volgen omdat dit project iedereen moet aanspreken”, sprak Van Beers. ,,Hier is schoon drinkwater vanzelfsprekend, in Oeganda een zeer schaars goed.”

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro Gemeente Boxtel Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo