RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:33:23    woensdag, 24 april 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 27 september 2013 13:54 uur, laatst gewijzigd op 27 september 2013 17:03 uur

'Steun voor schaliegasvrij Brabant'

\'Steun voor schaliegasvrij Brabant\'

De provincie Noord-Brabant organiseerde vrijdag voorafgaand aan de vergadering van Provinciale Staten, waar het onderwerp schaliegas op de agenda staat, een informatiebijeenkomst in over dit onderwerp. Deskundigen spraken over de verschillende aspecten die de winning van schaliegas met zich mee kan brengen.

Statenlid Jan Brenninkmeijer sprak voorafgaand over het BOT-model: beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming. ,,We moeten eerst meer over de materie weten alvorens we een besluit kunnen nemen." Vier sprekers hielden een korte presentatie in het provinciehuis over de economische kanten die schaliegas met zich meebrengt, mogelijke veiligheidsrisico’s, de mogelijke gevolgen voor grondwater en de energie-industrie in Nederland. De deskundigen waren vooral van mening dat er meer tijd nodig is om de gevolgen van de proefboringen goed in kaart te brengen.

Vervolgens kregen de leden van Provinciale Staten en andere aanwezigen in de zaal kans om vragen te stellen aan een panel, dat bestond uit onder meer Willem-Jan Atsma van Schaliegasvrij Nederland, directeur Frank de Boer van Cuadrilla en Rinie van Est van het Rathenau Instituut. Zo stelde De Boer van Cuadrilla voor om een onderzoeksboring te plannen, zodat duidelijk wordt wat de risico's zouden kunnen zijn.

De leden van Provinciale Staten kwamen vrijdagmiddag bijeen in een vergadering. Het CDA dient dan een motie in om Noord-Brabant schaliegasvrij te verklaren. ,,Ik heb gehoord dat er brede steun is voor dit initiatief, dus mijn verwachting is dat de motie wordt aangenomen”, aldus wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel. Ook hij was aanwezig bij de bijeenkomst. ,,En dat is een goed signaal.”

Inmiddels is duidelijk dat de motie van CDA met een ruime meerderheid is aangenomen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Doornmalen electro SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Geerts advies Olieenzo