23:58:56    dinsdag, 07 april 2020
brabants centrum logo
Zondag, 04 december 2011 17:27 uur, laatst gewijzigd op 07 december 2011 09:20 uur

Sterk ODC klopt Boxtel in doelpuntrijke derby

Sterk ODC klopt Boxtel in doelpuntrijke derby

Op de foto: ODC en Boxtel vochten zondag in sportpark Molenwijk een attractief duel uit. De thuisclub won: 4-2. (Foto: Gerard Schalkx).

De Boxtelse derby tussen ODC en RKSV Boxtel is zondagmiddag in sportpark Molenwijk geeindigd in een 4-2 zege voor de thuisploeg. De ongeveer 1.200 toeschouwers kregen een heerlijke pot voetbal voorgeschoteld waarin ODC in de eerste helft snel op voorsprong kwam. Boxtel kwam sterk terug, maar boog in de slotfase van de tweede helft voor de thuisclub.

De wedstrijd tussen ODC en Boxtel bezat alle ingredienten van een derby. Het duel werd soms op het scherpst van de snede gespeeld, zonder dat het echt onvriendelijk werd binnen de lijnen. Vooral in de tweede helft regende het gele kaarten, maar aanhangers van beide clubs wezen daarvoor richting de scheidsrechter, die om de haverklap geel trok voor kleine overtredingen. Een speler van Boxtel werd na een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

ODC kwam in de eerste helft knap op voorsprong en had het duel bij een 2-0 stand vroegtijdig kunnen beslissen. Twee opgelegde kansen werden echter gemist, waardoor Boxtel terug kwam. Toen het na rust 3-1 werd voor de thuisploeg, leek de derby gespeeld. Boxtel richtte zich op en scoorde in de laatste minuten de aansluitingstreffer. Toen in blessuretijd de 4-2 viel, was het duel gespeeld.

Het publiek was de grote winnaar in sportpark Molenwijk. Waar de derby eerder dit seizoen in sportpark Munsel nog een strategisch schaakspel was, gingen alle sportieve remmen los in Molenwijk. ODC en Boxtel toonden vechtlust, vochten voor iedere meter en de spelers toonden in bijna alle duels respect. Pas in de loop van de tweede helft werd het duel soms wat harder, zonder dat overtredingen werden begaan die het daglicht niet konden verdragen.

Op de bomvolle tribune van sportpark Molenwijk bevonden zich veel genodigden. Onder hen het volledige college van B. en W. en een groot aantal leden van de gemeenteraad. Daarnaast waren ook tal van sponsors van de partij, onder wie hoofdsponsor Henk Wagenaars. Allen zagen een duel dat tot in de blessuretijd van de tweede helft attractief bleef.

De voorzitters Ton Jonkers en Ties Pronk blikten terug op een heerlijke voetbalmiddag. Wel spraken ze hun verontwaardiging uit over de scheldwoorden die gedurende de wedstrijd en vooral in de slotfase door jeugdig ODC-publiek vanaf de tribune richting de reservebank van Boxtel werden geuit. Vooral Boxtel-trainer Ben Hoek moest het ontgelden.

Boxtel-voorzitter Pronk noemde het gedrag van de ODC'ers 'schandelijk'. ODC-preses Jonkers heeft meteen na afloop van het duel enkele clubgenoten opdracht gegeven de betrokken supporters op het matje te roepen. ,,We hebben al enkele namen en zullen ze zeker ter verantwoording roepen."

Brabants Centrum besteedt in haar editie van donderdag 8 december uitgebreid aandacht aan de derby ODC-Boxtel.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Filipe Elan Bikes support Beleef Boxtel Doornmalen electro Remax-optimus Toverboom Olieenzo EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Huidtherapie buisman optiek Podium Boxtel TopSlank