RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:22:28    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 juni 2012 22:02 uur, laatst gewijzigd op 17 juni 2012 16:35 uur

Ster ZLM Toer zondag in Boxtel

Ster ZLM Toer zondag in Boxtel

Op de foto: Koen de Kort is een van de deelnemers aan de Ster ZLM Toer. De Liempdenaar moet teamgenoot Marcel Kittel aan een sprintzege helpen. (Foto: Gerard Schalkx).

Over twee weken rijden ze mee in de Tour de France. Maar zondag 17 juni zijn ze te bewonderen in Boxtel. Grote namen als wereldkampioen Mark Cavendish, Jens Voigt, Björn Leukemans, Lars Boom, Stef Clement en plaatselijk favoriet Koen de Kort doen mee aan de Ster ZLM Toer, die zondagmiddag finisht op de keien van de Stationsstraat.

Mark Cavendish krijgt concurrentie van collega-topsprinters als André Greipel en Marcel Kittel. Andere grote namen zijn onder anderen de nummer drie in het eindklassement van de Ronde van Italië, Thomas de Gendt, Mikhail Ignatiev en Björn Leukemans.

Liefst negen World Tourploegen komen aan de start van de eerste etappe, waaronder de Nederlandse formaties Rabobank en Vacansoleil-DCM en verder Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick Step, Team Saxo Bank, Team Sky, Team Radioshack-Nissan, Team Katusha en Team Garmin-Barracuda. Verder telt het peloton zes procontinentale ploegen, waaronder de Nederlandse equipe Argos-Shimano van Koen de Kort, alsook vijf continentale ploegen.

Voorzitter Anton Ganzeboom spreekt van ’een supersterk deelnemersveld’. ,,De tendens van de laatste jaren, steeds meer toppers in de Ster ZLM Toer, hebben we ook dit jaar kunnen continueren”, zegt hij. ,,Opnieuw hebben we topploegen en toprenners weten te strikken. De Ster ZLM Toer heeft zijn plaats op de wielerkalender intussen wel veroverd, dat blijkt.”

Ganzeboom is blij dat de provincie Noord-Brabant zich als sponsor aan het wielerevenement heeft verbonden. ,,De provincie heeft wielrennen als kernsport aangewezen. Dat is een prima ontwikkeling voor topevenementen als het onze”.

Meer info: www.sterzlmtoer.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Proef Culinair Doornmalen electro Olieenzo Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Beleef Boxtel