RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:39:45    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 22 juni 2014 15:23 uur, laatst gewijzigd op 22 juni 2014 16:45 uur

Ster ZLM Toer prooi voor Gilbert

Ster ZLM Toer prooi voor Gilbert

Op de foto: Beeld van de eindsprint in de Stationsstraat te Boxtel. André Greipel wint de sprint. (Foto: Albert Stolwijk).

De Belgische wielrenner Philippe Gilbert vertrok zondagochtend vanuit Gerwen met de gele trui, die hij zaterdag a zijn overwinning op La Gileppe mocht aantrekken. De leidende positie kwam niet meer in gevaar, waardoor hij voor de derde keer de Ster ZLM Toer op zijn naam schreef. De Duitser André Greipel won de slotetappe in de Stationsstraat. Alle winnaars worden gehuldigd op de Markt in Boxtel.

De renners werden tijdens de doorkomsten luidkeels aangemoedigd door het publiek, dat in groten getale naar Boxtel was gekomen om naar slotetappe van de Ster ZLM Toer te kijken. In de laatste twee kilometer ontstond een valpartij, waardoor zo'n 25 renners sprintten om de eindzege. Greipel van de ploeg Lotto-Belisol won voor Tyler Farrar, die voor de derde keer in de Ster ZLM Toer op de tweede plaats eindigde.

Brian van Goethem en Iljo Keisse reden al vroeg in de etappe tussen Gerwen en Boxtel weg en kregen een maximale voorsprong van vijf minuten. Op tien kilometer voor de finish werd het duo bijgehaald door het peloton.

Dries Hollanders wist bij aanvang van de slotetappe al dat hij winnaar was van het bergklassement. Timo Roosen won het Pitztal sprintklassement.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel