17:05:00    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 februari 2013 16:45 uur, laatst gewijzigd op 26 februari 2013 18:21 uur

Stemmen over dubbele overweg voorlopig van de baan

Stemmen over dubbele overweg voorlopig van de baan

UPDATE - Aanvankelijk zou het Boxtelse publiek drie dagen lang een stem mogen uitbrengen op een van de 42 oplossingen voor de dubbele overweg in de Tongersestraat. Maar dat plan is verdaagd. De varianten zijn eind deze week te zien in een leegstaand winkelpand aan de Croonpassage.

Donderdag 28 februari kunnen bezoekers van 11.00 tot 18.00 uur terecht om de aangedragen varianten. Vrijdag 1 maart zijn belangstellenden tussen 09.00 en 18.00 uur welkom en zaterdag 2 maart van 09.00 tot 12.00 uur. Sinds november hebben zo’n veertig burgers in vier bijeenkomsten ideeën gespuid over verkeersoplossingen die nodig zijn door de toename van het treinverkeer. De dubbele overweg in de Tongersestraat gaat daardoor in de toekomst naar verwachting om de drie à vier minuten dicht.

Op een later tijdstip krijgen Boxtelse burgers de gelegenheid om aan te geven welke voorkeursvariant in hun ogen de beste is. Aanvankelijk zou dat tijdens de komende tentoonstelling kunnen, maar onder druk van de mensen die de voorbije maanden een brainstormgroep vormden is dat plan dinsdag ingetrokken. De participanten vrezen dat hun voorstellen op dit moment nog niet goed kunnen worden beoordeeld door bezoekers van de tentoonstelling.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Doornmalen electro Toverboom Alfa Podium Boxtel Remax-optimus buisman optiek EmielTechniek Beleef Boxtel Geerts advies TopSlank Huidtherapie Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Olieenzo