RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:31:38    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 25 mei 2011 15:30 uur, laatst gewijzigd op 25 mei 2011 22:26 uur

Stefan Sanders naar Alpe d'Huez

Stefan Sanders naar Alpe d\'Huez

Op de foto: Duurloper Stefan Sanders uit Boxtel bereidt zich intensief voor op zijn deelname aan de zware sponsortocht Alpe d’HuZes. (Foto: Josephine van Horen).

Stefan Sanders (48) uit Boxtel is een van de vele duizenden deelnemers aan de negende editie van de Alpe d’HuZes. De meeste fietsfanaten die meedoen aan de bijzonder zware sponsortocht in de Franse Alpen voor KWF Kankerbestrijding gaan trachten om de Alpenreus zes keer te bedwingen, maar behalve wielrenners staan donderdag 9 juni ook ongeveer vierhonderd hardlopers aan het vertrek, waaronder duurloper Sanders.

De datum donderdag 9 juni staat al maanden vetgedrukt in de agenda van Stefan Sanders. De Boxtelaar is een ervaren atleet, die al zo’n dertig jaar actief is als duurloper en inmiddels onder meer zeven marathons op zijn naam heeft staan, waaronder die van New York en Eindhoven. ,,Veel mensen denken dat alleen fietsers aan Alpe d’HuZes meedoen, maar daarnaast beklimmen dus ook hardlopers en rolstoelgebruikers de berg voor het goede doel”, vertelt Sanders.

,,Ik heb een paar jaar geleden deelgenomen aan een vierdaags loopevenement in Cyprus, waarbij de lopers in totaal vijftig kilometer moeten afleggen. Daarvan gingen er twintig bergop, enigszins vergelijkbaar met het evenement op 9 juni, maar toch weet ik natuurlijk niet precies wat ik kan verwachten op de Alpe d’Huez. Eén ding weet ik wel zeker: ik heb me heel serieus en intensief voorbereid op dit evenement. Ik loop voor mijn vader Leo die dertig jaar geleden is overleden aan de ziekte kanker.”

Sanders heeft sinds de maand januari zevenhonderd trainingskilometers in de benen zitten, daar komen er voor het vertrek naar Frankrijk nog eens ruim honderd bij. ,,Mijn doel is de beroemde Franse Alp twee keer hardlopend omhoog te gaan, heel misschien zelfs drie keer, maar dat hangt ervan af hoe me ik op dat moment voel.”

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Beleef Boxtel Geld en Makelaardij SNS Bank Proef Culinair Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen