RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:59:29    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 november 2013 15:16 uur, laatst gewijzigd op 16 november 2013 15:21 uur

Start herinrichting Essche Stroom

Start herinrichting Essche Stroom

Op de foto: Lachende gezichten nadat de eerste schoppen in de grond zijn gezet op landgoed Bleijendijk in Vught voor de het project beekherstel Essche Stroom. De starthandeling werd onder anderen verricht door watergraaf Peter Glas (rechts). (Foto: Gerard Schalkx).

Watergraaf Peter Glas van waterschap De Dommel, directeur Jan Baan van Brabants Landschap, Rien van den Berg van Stichting Bleijendijk en jongeren van het jeugdwaterschapsbestuur hebben zaterdag de starthandeling verricht van de herinrichting van de Essche Stroom. Plaats van handeling was landgoed Bleijendijk in Vught.

Tijdens een besloten bijeenkomst op het landgoed gingen de eerste schoppen de grond in voor de uitvoering van het project beekherstel Essche Stroom. Centraal hierbij staan de twee aparte deelprojecten Halsche Beemden en Bleijendijk die gelijktijdig worden uitgevoerd. De Essche Stroom en zijn beekdal worden over een lengte van vijf kilometer, vanaf de spoorlijn Boxtel-’s-Hertogenbosch tot aan de Vughterweg, opnieuw ingericht. Het gaat volgens het waterschap om een omvangrijke klus waar jaren van voorbereiding aan vooraf is gegaan.

Tijdens de bijeenkomst op landgoed Bleijendijk werden zaterdagmorgen zes medailles uitgereikt vanwege het 150-jarig jubileum van waterschap De Dommel, waaronder aan René Fraaije van oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel en jeugdwaterschapsbestuurslid Joeri Renes (16) uit Best. De medailles zijn bedoeld voor personen en organisaties die iets bijzonders doen voor water in het algemeen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Proef Culinair SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding