20:00:31    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 17 januari 2014 14:41 uur, laatst gewijzigd op 21 januari 2014 10:43 uur

Stapelen krijgt bezinningsmoment

Stapelen krijgt bezinningsmoment

Op de foto: Studenten van SintLucas werken aan de opbouw van een levensgroot model van het bezinningsmoment dat in 2015 in park Stapelen zal verrijzen. (Foto: Gerard Schalkx).

In het park van kasteel Stapelen wordt in 2015 een bezinningsmoment onthuld. Het kunstwerk, ontworpen door voormalig SintLucas-student Astrid Willems, komt op de plek waar nu nog de vervallen Mariagrot staat. Vrijdagmiddag is een levensgroot ontwerp geplaatst, dat door alle betrokkenen is beoordeeld.

Het bezinningsmoment wordt opgetrokken uit cortenstaal en door een gespecialiseerd bedrijf gefabriceerd. Bij de stalen wanden komt een betonnen bankje waarop bezoekers van het park even kunnen gaan zitten. ,,Om een boterhammetje te eten, even bij te kletsen of zich te bezinnen", licht provinciaal overste Jan Zuiker van de paters assumptionisten toe.

Het bezinningsmoment wordt mede gefinancieerd via Landschappen van Allure, een provinciaal project dat alleen al in Het Groene Woud moet leiden tot het realiseren van veertien plannen en ideeën. De transformatie van park Stapelen is onderdeel van het deelproject Kloppend Hart van Het Groene Woud. In 2015 zal het kunstwerk onthuld worden; in dat jaar vieren de paters assumptionisten hun honderdjarig verblijf in kasteel Stapelen.

Aan het project wordt niet alleen meegewerkt door de paters en SintLucas. Ook de gemeente Boxtel en landschapsarchitect Edith Kolkman zijn er nauw bij betrokken. In het stalen ontwerp wordt een dichtregel van Gerrit Achterberg opgenomen.

Lees een uitgebreide reportage in Brabants Centrum van 23 januari.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Toverboom Remax-optimus Doornmalen electro Geerts advies Podium Boxtel TopSlank EmielTechniek Filipe Alfa Huidtherapie Elan Bikes support