01:06:49    woensdag, 08 april 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 07 april 2012 19:14 uur, laatst gewijzigd op 10 april 2012 11:51 uur

Standbeeld Boeremèrt onthuld

Standbeeld Boeremèrt onthuld

Op de foto: Burgemeester Frank van Beers onthulde samen met twee struifbaksters het Boeremèrtbeeld van kunstenaar Jan Snellaars (links). (Foto: Peter de Koning).

Voor het voormalige raadhuis in Liempde prijkt sinds zaterdagmiddag een bronzen beeld van een struifbakster. Dit kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Jan Snellaars ter ere van het veertigjarig jubileum van de Liempdse Boeremèrt. Burgemeester Frank van Beers onthulde het beeld zaterdag onder toeziend oog van een groot publiek.

,,De Boeremèrt vindt dit jaar voor de veertigste keer plaats en we wilden graag een blijvend aandenken om onze dankbaarheid voor het werk van alle vrijwilligers te tonen”, zegt Rien van de Laar van het Comité Boeremèrt in een korte toespraak. Ook burgemeester Frank van Beers komt met lovende woorden. ,,Veel handen maken licht werk en tijdens de Boeremèrt staan altijd genoeg vrijwilligers op om mee te werken. Ik durf niet te zeggen hoeveel spekstruif er in al die tijd gebakken is, maar het is geweldig dat er nu een blijvende herinnering aan de Boeremèrt is in Liempde”, zegt Van Beers over het bronzen beeld van Snellaars.

Boek van Verdiensten
Na dit officiële moment volgde er nog een uitreiking; Liempdenaren Herman en Sjaan van den Heuvel werden in de tent van de Boeremèrt aangenaam verrast. De Dorpsraad had in hun vergadering van 28 september 2011 besloten dat het echtpaar vanwege hun inzet voor onder andere FanFare Concordia en Stichting De Serenade een bijzondere vermelding krijgt in het ’Boek van Verdiensten Liempde’. Herman en Sjaan werden gehuldigd met een oorkonde, onderscheiding en een flink applaus van het publiek dat in grote getale op de ceremonie was afgekomen.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Meubelmakerijdenberg Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Elan Bikes support Geld en Makelaardij Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Toverboom Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Geerts advies Doornmalen electro Remax-optimus