09:49:24    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 mei 2011 15:26 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2011 15:28 uur

Sportplaatjes sparen nu al succes in Esch

Sportplaatjes sparen nu al succes in Esch

Op de foto: De Essche Boys-spelers Cas den Ouden (links) en Jur van der Weide tellen de plaatjes in het verzamelalbum van hun voetbalclub en korfbalvereniging Tovido. (Foto: Albert Stolwijk).

Na een maandenlange voorbereiding is de Spar in Esch maandag van start gegaan met de spaaractie van sportplaatjes voor de leden van de plaatselijke voetbalclub Essche Boys en korfbalvereniging Tovido. Voor iedere 15 euro die wordt uitgegeven in de supermarkt aan de Looiershof ontvangt de klant drie plaatjes. ,,Daarnaast zijn er elke week bepaalde producten waarvoor men extra plaatjes kan krijgen”, aldus eigenaar Waldo Kuijpers van de Spar.

In de eerste week bleek al meteen hoe de spaaractie leeft in Esch. ,,Normaal gesproken verkoop ik op een dag vijf tot zes netjes mandarijnen”, liet Kuijpers gisteren weten. ,,Maar nu onze klanten voor één netje drie sportplaatjes gratis krijgen, gaan ze als zoete broodjes over de toonbank. Maandag heb ik er zo’n tachtig verkocht en dinsdag een stuk of zestig. Ook voor twee pakken koekjes krijgt de klant drie gratis plaatjes. Zo probeer ik elke week wat nieuws te verzinnen met verschillende producten in combinatie met de sportplaatjes.”

Kuijpers verwacht veel van de actie, die gehouden wordt in de maanden januari, februari en maart. De plaatjes van beide clubs, zowel Essche Boys als Tovido, kunnen in één verzamelboek geplakt worden, dus niet in aparte albums. ,,Ik heb gehoord dat sommige mensen het bedrag van 15 euro aan de hoge kant vinden, maar de actie moet natuurlijk ook nog bekostigd worden. Ik sluit niet uit dat ik de prijs tijdens de actie wellicht ga verlagen, maar ik eerst wil ik even afwachten hoe het loopt. Daarnaast wil ik ook nog een keer een ruilbeurs gaan houden.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Geld en Makelaardij Olieenzo Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel