22:29:02    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 17 mei 2014 07:55 uur, laatst gewijzigd op 17 mei 2014 07:57 uur

Speuren naar scherven in Boxtel

Speuren naar scherven in Boxtel

Op de foto: Beeld van een archeologische veldloop in het buitengebied. Tijdens deze zoektochten worden vaak bijzondere vondsten gedaan. (Foto: Heemkundekring Boxtel).

De Heemkundekring Boxtel en heemkundestichting Kèk Liemt houden zaterdag 24 mei een archeologische veldloop op een akker in het buitengebied. Na de zoektocht volgt een bijeenkomst in oertijdmuseum De Groene Poort waar vondsten worden schoongemaakt en gedetermineerd.

De archeologische veldloop start om 09.30 uur. Deelnemers gaan op de akker alle voorwerpen verzamelen die met het blote oog waarneembaar zijn. Dat kunnen volgens de initiatiefnemers scherven zijn, maar ook andere voorwerpen.

Aansluitend aan de veldloop wordt in De Groene Poort geanalyseerd of de vondsten archeologische waarde hebben. Als dat het geval is, worden ze toegevoegd aan de collectie van de archeologiewerkgroep van beide heemkundeverenigingen.

Belangstellenden die willen meedoen aan de veldloop, kunnen zich aanmelden via e-mail: spee@home.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Olieenzo Gemeente Boxtel