01:05:18    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 19 augustus 2011 21:18 uur, laatst gewijzigd op 19 augustus 2011 21:19 uur

Spetterende kermis in Boxtel

Spetterende kermis in Boxtel

Op de foto: De dubbelganger van Piet Piraat opent de kermis op het Breukelsplein met een daverend kanonschot. (Foto: Peter de Koning).

Wethouder Willie van de Langenberg heeft vrijdagavond de Boxtelse kermis officieel geopend. Hij deed dat met een dubbelganger van tv-figuur Piet Piraat en diens scheepsmaatje Stien Struis. De kermis duurt tot woensdagavond middernacht en telt veel verrassende attracties.

Waar de opening van de kermis in Liempde enkele weken geleden nog eindige in mineur - regen verpeste de openingsavond - was het zomers genieten op de eerste avond van de Boxtelse kermis. Tegen een prachtig blauwe hemel verdwenen honderden ballonnen in de lucht; over een paar weken zal duidelijk worden wie de wedstrijd, die traditiegetrouw tijdens de kermisopening wordt gehouden, heeft gewonnen.

Voor het eerst sinds achttien jaar heeft de gemeente weer de regie over de kermis. En die aanpak werpt vruchten af, zo lijkt het. Veel nieuwe attracties staan op de Markt en het Breukelsplein. Natuurlijk, de Mega Booster - vijftig meter hoog! - is een oude bekende voor het gemeentehuis, maar blijft spectaculair. Nieuw is Show Time, een heftig draaiende machine.

Op het Breukelsplein is doolhof Rue de Paris een lust voor het oog. Trouwe gasten als de kinderdraaimolen, de zweefmolen en de cake walk worden aangevuld met een prachtige uitvoering van de Break Dance - compleet met coole achterwand - en een Turbo Polyp waarvan ook de karretjes om hun eigen as kunnen draaien.

Wethouder Van de Langenberg wenste alle kermisvierders veel plezier en sprak de hoop uit dat de kermisbazen een goede feestzesdaagse in Boxtel zullen beleven. Ambtenaar Richard Schuurs, die de kermis organiseert, straalde. ,,We hebben echt geweldige attracties naar Boxtel gehaald." Rustig kermis vieren is er trouwens niet bij voor Schuurs. ,,Ik bezoek deze week ook de kermis in Oosterhout. Ik wil al contacten gaan leggen voor de kermis van 2012."

Kortingsbonnen voor alle attracties op de Boxtelse kermis kunnen hier gedownload worden. Print ze uit en lever ze in aan de kassa van de verschillende attracties.

 

 

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Doornmalen electro Geerts advies Proef Culinair Huidtherapie Olieenzo Meubelmakerijdenberg