15:55:15    donderdag, 09 april 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 20 december 2011 15:03 uur, laatst gewijzigd op 20 december 2011 15:15 uur

Spervuur aan vragen in laatste gemeenteraadsvergadering 2011

Spervuur aan vragen in laatste gemeenteraadsvergadering 2011

Combinatie95 en SP stellen vanavond, dinsdag 20 december tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van 2011 kritische vragen over een voorgenomen verbouwing van het Boxtelse gemeentehuis.

Om ambtenaren in staat te stellen flexibel en modern te werken is een investering nodig van 4 miljoen euro, zo heeft B. en W. becijferd. Onverantwoord in een tijd van bezuinigingen, vinden beide partijen. De publicatie vorige week in Brabants Centrum over de voorgenomen verbouwing van het gemeentehuis heeft voor de nodige politieke beroering gezorgd.

Voorts wordt aangedrongen op maatregelen voor verhoging van de verkeersveiligheid op de Kapelweg. D66 pleit voor een nieuw onderzoek naar een vrachtwagenverbod (vorig jaar door de rechter van tafel geveegd) en Combinatie95 wil op korte termijn een snelheidssignalering plaatsen.

De SP brengt vanavond twee moties in stemming als gevolg van bezuinigingen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De fractie bepleit de vorming van een noodfonds voor minima én een langere overgangstermijn om de veranderingen door te voren. Balans vraagt zich voorts af of het college realistisch genoeg is over de haalbaarheid van een provinciale subsidie van 17 miljoen euro voor een zogeheten Landschap van Allure.

De laatste gemeenteraadsvergadering van 2011 begint vanavond om 19.30 uur. Bezoekers zijn welkom in de raadzaal aan de Dr. Van Helvoortstraat. De agenda is hier te raadplegen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Beleef Boxtel Podium Boxtel buisman optiek Filipe Remax-optimus Geld en Makelaardij Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Huidtherapie TopSlank EmielTechniek Elan Bikes support