07:41:51    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 26 januari 2014 13:08 uur, laatst gewijzigd op 31 januari 2014 09:49 uur

Speeltuin op veld Apollopad

Speeltuin op veld Apollopad

Op de foto: De populieren rond het grasveld werden in december 2012 gerooid. (Foto: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel start in maart met de herinrichting van het grasveld tegenover de Kinderboerderij aan het Apollopad. Het grote veld wordt opgedeeld en er is plaats voor een bloementuin, een boomgaard en een avontuurlijke speeltuin. Ook blijft een gedeelte beschikbaar voor kinderen om te voetballen.

Sinds september 2013 is er regelmatig overleg geweest tussen de gemeente Boxtel en omwonenden om zo tot een goed plan te komen. Bewoners wilden graag dat hun uitzicht behouden bleef en er is voor gekozen om het gedeelte waar huizen aan grenzen niet aan te passen. Het andere gedeelte van het veld wordt ingericht met diverse elementen. Een bloementuin en boomgaard maken deel uit van het plan, net als een avontuurlijke speeltuin. Er komen onder meer een hangmat en buizen waarin kinderen kunnen spelen.

De gemeente start binnen twee maanden met de eerste fase van het project: de aanleg van de speeltuin. Ook wordt de voetbalgoal die nu al op het veld staat verplaatst. In de tweede fase worden de boomgaard en de bloementuin aangelegd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Huidtherapie Beleef Boxtel Geld en Makelaardij buisman optiek Toverboom Elan Bikes support TopSlank Geerts advies Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Remax-optimus Alfa