09:37:11    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 17 juli 2014 15:01 uur, laatst gewijzigd op 17 juli 2014 15:09 uur

Solargraphs in De Groene Poort

Solargraphs in De Groene Poort

Op de foto: Een selectie van de solargraphs die momenteel in De Groene Poort te zien is. (Foto: Annelieke van der Linden).

In oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg in Boxtel is de komende twee maanden een bijzondere expositie te zien. Bezoekers kunnen solargraphs bezichtigen: foto’s die het volledige pad van de zon tonen. De afbeeldingen zijn gemaakt met een blikje, tape en fotografisch papier. Wethouder Marusjka Lestrade opende donderdag de tentoonstelling én knutselde zelf een fototoestel in elkaar om solargraphs te maken.

De foto’s zijn gemaakt door Jip Lambermont van Xyzon, de onderneming die gastlessen verzorgt over sterrenkunde. ,,Ik probeer sterrenkundige onderwerpen op een eenvoudige manier uit te leggen. De solargraphs zijn een voorbeeld van hoe je met simpele producten iets bijzonders kunt maken. Ook kun je duidelijk de verschillen tussen seizoenen op de foto zien.”

Wethouder Lestrade noemde de expositie een mooie combinatie van recreatie en educatie. ,,De solargraphs nemen de bezoeker op een speelse manier mee naar een wereld die groter is dan de huiskamer.” Na afloop mochten de aanwezigen zelf een fototoestel in elkaar knutselen. Op de website van Lambermont staat een handleiding voor het maken van dit fototoestel.

De tentoonstelling is de komende twee maanden te zien bij het oertijdmuseum. ,,We proberen regelmatig exposities hiernaartoe te halen die betrekking hebben op de natuur. Met de solargraphs hebben we iets heel bijzonders in huis gehaald", aldus Rene Fraaije, directeur van De Groene Poort.

Kijk voor meer foto's op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht TopSlank Huidtherapie Toverboom Geerts advies Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij EmielTechniek Doornmalen electro