RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:45:40    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 08 november 2013 18:03 uur, laatst gewijzigd op 11 november 2013 15:20 uur

Soep serveren voor mantelzorgers

Soep serveren voor mantelzorgers

Op de foto: De wethouders Peter van de Wiel (links) en Willie van de Langenberg helpen mee in de bediening tijdens de lunch voor mantelzorgers als (vlnr) Sylvia van der Veeke, witte zuster Gerda Slaghekke en Lies van der Zanden. (Foto: Albert Stolwijk).

Enkele tientallen mantelzorgers werden vrijdagmiddag in gemeenschapshuis De Walnoot getrakteerd op een lunch en enkele leuke workshops. Even weg uit de dagelijkse beslommeringen die veelal in het teken staan van hulpverlening aan een familielid, een buur of een goede vriend.

Vrijwilligers en mantelzorgers, zonder hen zou we geen sámen-leving hebben, zei wethouder Peter van de Wiel die samen met zijn collega Willie van de Langenberg meehielp met het serveren van de lunch: ,,Op deze mensen hier drijft onze maatschappij.” Toch is het van belang de twee groepen niet over één kam te scheren. ,,Zonder iemand tekort te willen doen: met vrijwilligerswerk kun je stoppen wanneer je wilt, maar dat geldt niet voor mantelzorg. Mede daarom vind ik extra belangrijk dat wij als gemeentebestuur onze waardering laten gelden voor deze mensen”, aldus Van de Wiel.

Lies van der Zanden was een van de bezoekers van de bijeenkomst die werd georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg van welzijnsinstelling ConcourdeTwern. ,,Ik ben hier voor het eerst. Het is leuk dat er iets voor ons wordt georganiseerd, maar ik hoop vooral in contact te komen met lotgenoten. En dat lukt prima als op deze manier een lekkere lunch wordt opgediend.”

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie SNS Bank Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Geerts advies Beleef Boxtel Proef Culinair Meubelmakerijdenberg