08:39:07    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 14 maart 2014 21:10 uur, laatst gewijzigd op 15 maart 2014 08:24 uur

'Sociale voorzieningen behouden'

\'Sociale voorzieningen behouden\'

Moeten gemeenschapshuizen die het zonder subsidie financieel niet redden gesloten worden? Dat was de stelling van de tweede debatronde tijdens het verkiezingsdebat van Brabants Dagblad en Brabants Centrum. De discussie ging onder meer over de problemen die speelden rond gemeenschapshuis De Rots.

,,Gemeenschapshuizen moeten van de gemeenschap zijn, nu zijn stichtingen vaak eigenaar van de panden. De drempel voor wijkbewoners moet laag zijn", benadrukte lijsttrekker Tossy de Man (PvdvA/GroenLinks). Jan de Koning (INbox) kon zich vinden in die opmerking. ,,Gemeenschapshuizen zijn heel belangrijk, met name ook voor ouderen.

Wim van der Zanden (Balans): ,,Er is te lang gesold met het bestuur van gemeenschapshuis De Rots, wat de voortgang van het proces geen goed heeft gedaan. Wij onderkennen wel het belang van deze voorziening." Dave van de Ven (SP) reageerde op de stelling door te zeggen dat een goed gemeenschapshuis geld mag kosten. ,,Zoals het college van Boxtel de laatste maanden is omgegaan met De Rots verdient de schoonheidsprijs niet. Sterker nog: het was een schande." 

De Man: ,,De Rots heeft nu een enthousiast bestuur dat veel activiteiten op poten zet. Het gaat de goede kant op, de problemen zijn verleden tijd." Van de Wiel: ,,Maar De Rots is wel een oud gebouw, waardoor het op niveau houden van het pand een lastige kwestie is. Er moet heel veel geld naar De Rots toe om het gebouw om op een goede manier te onderhouden."

Van der Zanden: ,,We hebben het in deze discussie over De Rots gehad en de bibliotheek. Wij willen liever niet dat de bibliotheek gaat verhuizen. We moeten de charme van oude panden bewaren en in ere houden." De Man: ,,Niemand wil die oude panden weg hebben, is geen sprake van."

Advertenties