RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:35:06    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 10 oktober 2014 11:33 uur, laatst gewijzigd op 10 oktober 2014 12:07 uur

Sociaal wijkteam op pad in Oost

Sociaal wijkteam op pad in Oost

Op de foto: Wethouder Eric van den Broek (Sociale Zaken, SP) deelt flyers uit bij winkelcentrum Oosterhof. Op deze manier wordt het sociaal wijkteam onder de aandacht gebracht. (Foto: Henk van Weert).

Bezoekers van winkelcentrum Oosterhof in Boxtel ontvangen momenteel een flyer van een nieuw Boxtels zorginitiatief: het sociaal wijkteam. Samen met leden van het team vertelt wethouder Eric van den Broek (Sociale Zaken) over beschikbare hulp op het gebied van wonen, zorg, financiën en werk.

,,Veel mensen weten de weg te vinden naar loket WegWijs in Sint-Ursula, maar nog niet iedereen. Daarom is het goed ‘de straat op te gaan’ en onze inwoners zo laagdrempelig mogelijk te informeren”, vertelde wethouder Van den Broek.

Als per 1 januari de Wet maatschappelijke ondersteuning op het bordje van het gemeentebestuur komt, worden veel zorgtaken voortaan een lokale verantwoordelijkheid. Het sociaal wijkteam gaat tot die tijd in Boxtel-Oost op pad om mensen te informeren en hun de weg te wijzen. Vanaf het nieuwe jaar gaat het team ook elders in Boxtel op pad. ,,De komende maanden is een pilot waarmee in de praktijk willen ervaren hun we het sociaal wijkteam het best kunnen vormgeven”, aldus coördinator Rianne Verhoeven van WegWijs.

Het sociaal wijkteam bestaat naast iemand van zorgloket WegWijs onder meer uit een wijkverpleegkundige, een sociaal-maatschappelijk werker en iemand van Jeugd & Gezin. Tot 13.00 uur deelt het wijkteam vandaag flyers uit in winkelcentrum Oosterhof.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Toverboom TopSlank 040Fit SNS Bank Geerts advies Kindertuin Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Huidtherapie Tiga Uitvaartonderneming Bijnen Rijschool Dolman Koppelmans Natasja fashion Café zaal Kloosterzicht Zwanenberg adviesgroep