03:25:38    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 28 januari 2014 09:21 uur, laatst gewijzigd op 28 januari 2014 09:22 uur

Sociaal Café in Sint-Ursula

Sociaal Café in Sint-Ursula

Sint-Ursula aan de Baroniestraat is de plek waar donderdag 30 januari van 15.00 tot 17.00 uur de eerste editie van het Sociaal Café wordt gehouden. Vertegenwoordigers van uiteenlopende sociaal-maatschappelijke organisaties en gezondheidscentra komen bijeen om elkaar beter te leren kennen en te zoeken naar samenwerking in de toekomst.

Het Sociaal Café borduurt voort op de zogeheten 4D-bijeenkomsten die de gemeente Boxtel de voorbije maanden organiseerde met betrokkenen uit sociaal-maatschappelijke kringen. Het café is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die betrokken zijn bij één van de vier decentralisaties die op de gemeente Boxtel afkomen: AWBZ/Wmo, Jeugdzorg, passend onderwijs en de Participatiewet.

Een van de initiatiefnemers is fysiotherapeut Hans Sluijters, die vindt dat tal van organisaties en instanties moeten zoeken naar samenwerking om tot betere resultaten te komen. ,,Het idee is om in het Sociaal Café een soort kennismakingsspel te houden, zodat deelnemers elkaar vlot leren kennen en snel tot uitwisseling van informatie komen. Onbekend maakt onbemind en met elkaar kletsen in een soort café biedt vast meerwaarde”, zegt Sluijters.

Wethouder Tossy de Man heeft hoge verwachtingen van het Sociaal Cafe. ,,We hebben al 56 aanmeldingen en iedereen is verplicht om minstens vijftig visitekaartjes mee te nemen. Er worden dus vast heel veel nieuwe contacten gelegd.”

Meer informatie: www.boxtel.nl/sociaalcafe4d.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Olieenzo buisman optiek Elan Bikes support Geld en Makelaardij EmielTechniek Podium Boxtel Remax-optimus Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel TopSlank Geerts advies