RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:35:29    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 07 april 2013 13:50 uur, laatst gewijzigd op 07 april 2013 13:53 uur

Snuffelen in archieffoto's

Snuffelen in archieffoto\'s

Op de foto: Jan van den Langenberg, Theo Roovers en Mies Habraken zijn vrijwilliger in De Kleuskes en bekijken de inhoud van de snuffelkist. (Foto: Gerard Schalkx).

In het Liempdse dorpsmuseum De Kleuskes is zondag 7 april de zogeheten snuffelkist te bezichtigen. Dat is een kist waarin foto’s zitten uit de rijke collecte van heemkundestichting Kèk Liemt. In Boxtel kunnen bezoekers van het Wasch- en Strijkmuseum zich laten fotograferen in kleding uit de tijd van Ot en Sien.

Wie in de Liempdse snuffelkist wil graaien, kan tot 16.00 uur gratis terecht aan de Oude Dijk 19-21. De verzameling bevat historisch gezien belangwekkende prenten van onder meer voetbalclub DVG, jongerenvereniging KPJ en allerlei Liempdse evenementen. De meeste foto’s zijn door de jaren heen gemaakt door fotograaf Gerard Schalkx.

Aan de Stationsstraat in Boxtel kunnen bezoekers zich vergapen aan de rijke collectie was- en strijkattributen van Bernard Vekemans. Tevens is de verzameling Brabant Goedgemutst te zien, bijeengebracht door Ans van den Bosch uit Vught. Aan de Bosscheweg is oertijdmuseum De Groene Poort geopend. Daar is sinds vorige week de replica van de Chalicotherium, een prehistorische reuzenluiaard, te zien.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Proef Culinair Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg SNS Bank Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro