09:27:02    zondag, 25 augustus 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 12 januari 2013 23:42 uur, laatst gewijzigd op 12 januari 2013 23:49 uur

Snuffelen aan nieuwe school

Snuffelen aan nieuwe school

Op de foto: Leerlingen van het praktijkonderwijs maken lekkernijen voor de bezoekers van de open dag. (Foto's: Peter de Koning).

De open dagen waarmee de twee scholen voor voortgezet onderwijs in Boxtel nieuwe brugklassers proberen te werven, trok zaterdag veel belangstelling. Zowel op het Jacob-Roelandslyceum (vwo en havo) als het Baanderherencollege (vmbo en pro) konden leerlingen en hun ouders proeven aan lesaanbod. Soms letterlijk...

Op de bovenste verdieping van het Baanderherencollege maakten leerlingen van Stef Noordermeer (coördinator van de onderwijsassistenten) popcakes, appeltoetjes en Thaise kippensoep waarvan de bezoekers heerlijk smulden. ,,De open dag is voor ons een jaarlijks feestje. We kunnen mensen letterlijk laten proeven van wat we doen. De enthousiaste reacties zijn een opsteker voor onze scholieren.

Bij het Jacob-Roelandslyceum ontving Hans Boldewijn, afdelingsleider van 4 en 5 havo, alle bezoekers bij de nieuwe entree van de school. Volgens hem werd de open dag drukker bezocht dan vorig jaar. Conciërge Henri van Houtum vertelde dat alle potentiële brugklassers een formulier meekregen; aan de hand daarvan concludeerde hij dat ruim 550 schoolverlaters uit het basisonderwijs een kijkje kwamen nemen. Ze konden onder meer meedoen aan een proef met elektriciteit in het natuurkundelokaal (foto onder).

 

Foto's

Snuffelen aan nieuwe school

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Huidtherapie Beleef Boxtel Olieenzo Geerts advies Proef Culinair Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht