RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:53:56    zondag, 23 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Zaterdag, 12 januari 2013 23:42 uur, laatst gewijzigd op 12 januari 2013 23:49 uur

Snuffelen aan nieuwe school

Snuffelen aan nieuwe school

Op de foto: Leerlingen van het praktijkonderwijs maken lekkernijen voor de bezoekers van de open dag. (Foto's: Peter de Koning).

De open dagen waarmee de twee scholen voor voortgezet onderwijs in Boxtel nieuwe brugklassers proberen te werven, trok zaterdag veel belangstelling. Zowel op het Jacob-Roelandslyceum (vwo en havo) als het Baanderherencollege (vmbo en pro) konden leerlingen en hun ouders proeven aan lesaanbod. Soms letterlijk...

Op de bovenste verdieping van het Baanderherencollege maakten leerlingen van Stef Noordermeer (coördinator van de onderwijsassistenten) popcakes, appeltoetjes en Thaise kippensoep waarvan de bezoekers heerlijk smulden. ,,De open dag is voor ons een jaarlijks feestje. We kunnen mensen letterlijk laten proeven van wat we doen. De enthousiaste reacties zijn een opsteker voor onze scholieren.

Bij het Jacob-Roelandslyceum ontving Hans Boldewijn, afdelingsleider van 4 en 5 havo, alle bezoekers bij de nieuwe entree van de school. Volgens hem werd de open dag drukker bezocht dan vorig jaar. Conciërge Henri van Houtum vertelde dat alle potentiële brugklassers een formulier meekregen; aan de hand daarvan concludeerde hij dat ruim 550 schoolverlaters uit het basisonderwijs een kijkje kwamen nemen. Ze konden onder meer meedoen aan een proef met elektriciteit in het natuurkundelokaal (foto onder).

 

Foto's

Snuffelen aan nieuwe school

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Geld en Makelaardij Natasja fashion Zwanenberg adviesgroep Gemeente Boxtel Toverboom Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Kindertuin Rijschool Dolman Beleef Boxtel 040Fit Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Koppelmans Olieenzo Huidtherapie