RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:20:23    zaterdag, 17 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 28 januari 2013 11:24 uur, laatst gewijzigd op 28 januari 2013 11:26 uur

'Snel akkoord over Pantarhei'

\'Snel akkoord over Pantarhei\'

Op de foto: Op de hoek Molenstraat-Jan Kruijsenstraat moeten dertig duurzame gebouwde woningen verrijzen. Elf daarvan zijn bestemd voor starters. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Wethouder Wim van der Zanden van de gemeente Boxtel hoopt in februari een overeenkomst te ondertekenen voor een bouwplan voor het braakliggende terrein Pantarhei. Projectontwikkelaar Bouwfonds wil daar dertig duurzame woningen realiseren. Elf daarvan worden gereserveerd voor starters op de woningmarkt.

Veertien maanden geleden bereikten het gemeentebestuur en de projectontwikkelaar al mondeling een principeakkoord. Het bod dat Bouwfonds uitbracht voor aankoop van het gesaneerde perceel werd geaccepteerd door de gemeente. Het viel niet mee om daarna de mondelinge afspraken ook juridisch juist op papier te zetten. ,,Oorzaak is de economisch moeilijke periode waarin we nu verkeren. De verdeling van risico’s was een van punten waarover nog overeenstemming moest worden verkregen”, antwoordde Van der Zanden vorige week tijdens de raadsvergadering op vragen van de SP.

Na ondertekening van de overeenkomst zal nog niet meteen de schop in de grond gaan. Eerst moet nog een bouwvergunning worden afgegeven. Het moment van bouwen is aangebroken als de laatste eventuele bezwaarmaker in het ongelijk is gesteld.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht TopSlank Gemeente Boxtel Koppelmans Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Tiga Huidtherapie Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Kindertuin Olieenzo Beleef Boxtel Rijschool Dolman Zwanenberg adviesgroep Natasja fashion Toverboom Meubelmakerijdenberg 040Fit