18:54:39    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 29 december 2013 10:28 uur, laatst gewijzigd op 29 december 2013 10:40 uur

Smullen van highlights Top 2000

Smullen van highlights Top 2000

Op de foto: Céline Tuns, Auke Stook, Charlotte Pennings en Kees Berkelmans (vlnr) vertolkten met De Aggemarvanhuisaf Band (foto onder) een dwarsdoorsnee van de Top 2000 die tot en met oudejaarsdag op Radio 2 is te beluisteren. (Foto's: Gerard Schalkx).

Een al wekenlang uitverkocht huis genoot zaterdag in grand café Rembrandt met volle teugen van het Oudjaarsbal. De Aggemarvanhuisaf Band ontpopte zich als een allround begeleidingsorkest voor de vocalisten die een selectie uit de Top 2000 vertolkten. Charlotte Pennings, Céline Tuns, Auke Stook en Kees Berkelmans haalden alles uit de kast voor een spetterende muzikale avond in Boxtel.

Popmuziek uit een ver verleden, maar ook moderne hits werden moeiteloos aaneengeregen. Kees Berkelmans, die ook voor de presentatie tekende, nam – uiteraard – de gelegenheid te baat nog enkele hits van zijn idool Elvis ten gehore te brengen. Op die manier nam hij de luisteraars even mee terug naar de succesvolle muziekproductie ’Remember the Sixties’ die hij in oktober jongstleden met De Aggemarvanhuisaf Band opvoerde.

Maar daar bleef het niet bij; uit alle decennia van de popmuziek kwamen verrassende arrangementen voorbij. Dat de twee gitaristen van het orkest, Rens van den Braak en Joep van den Nieuwenhuizen, de microfoon grepen voor covers van Coldplay en Simon and Garfunkel viel in de smaak bij de luisteraars. ’Hallelujah’ van Leonard Cohen beleefde in de vertolking van Charlotte Pennings een adembenemende uitvoering waarbij de handen massaal de lucht in gingen. Auke Stook pakte rockend uit, maar imponeerde ook in bijvoorbeeld 'Hey Jude' van The Beatles. De verfijnde ballads van Céline Tuns gaven het Oudjaarsbal een romantisch tintje.

Foto's

Smullen van highlights Top 2000

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Alfa Filipe Doornmalen electro Geerts advies buisman optiek Elan Bikes support EmielTechniek Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Toverboom Remax-optimus Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Beleef Boxtel