02:24:22    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 29 juni 2012 14:02 uur, laatst gewijzigd op 29 juni 2012 14:05 uur

Smileyborden aan de Kapelweg

Smileyborden aan de Kapelweg

Op de foto: Van iedere bestuurder die het bord passeert, wordt de snelheid gemeten. (Foto: Peter de Koning).

Sinds vrijdag staan er aan de Kapelweg twee ’smileyborden’, ook wel mobiele snelheidsinformatiesystemen genoemd. Bestuurders worden door deze borden geattendeerd op hun snelheid.

Het eerste bord staat aan het begin van de Kapelweg als je vanaf het spoor de straat inrijdt. Het andere systeem is ten hoogte van de Akkerstraat geplaatst. Deze ’Sign Road Systems’ laten een lachend gezichtje zien als de bestuurder niet harder rijdt dan 30 kilometer. Onder de smiley staat de tekst ’dank u wel’. Als een auto passeert met een snelheid tussen 30 en 50 kilometer is de tekst ’te snel’ te lezen met een droevig gezichtje. Bij een snelheid harder dan vijftig kilometer per uur verschijnt een rood uitroepteken.

Wethouder Wim van der Zanden geeft tijdens de onthulling van de systemen aan dat de nieuwe verbindingsweg TALK (Tracé A2-Ladonk-Kapelweg) nog even op zich laat wachten en dat dit een tussentijdse oplossing is voor het snelle verkeer in deze buurt. In december 2011 is al een zebrapad geplaatst ten hoogte van horecabedrijf ’t Tweespan.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Doornmalen electro Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geerts advies Proef Culinair