RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:19:55    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 10 september 2011 14:24 uur, laatst gewijzigd op 10 september 2011 17:14 uur

Sluitsteen voor houten noodwoning

Sluitsteen voor houten noodwoning

Op de foto: Zicht op het winnende pand in Boxtel. De Sluitsteen is zaterdag uitgereikt aan de bewoners van de fraai verbouwde houten woning met onderaardse villa aan de Mgr. Wilmerstraat. (Foto: Peter de Koning).

De houten 'noodwoning' van de familie Lochte aan de Mgr. Wilmerstraat, die enkele jaren grondig werd verbouwd en werd verrijkt met een ondergrondse Dommelvilla, is zaterdagmiddag onderscheiden met de Boxtelse monumentenprijs. De Sluitsteen wordt om het jaar uitgereikt ter gelegenheid van Open Monumentendag.

De jury onder voorzitterschap van architect Thomas Kemme boog zich de voorbije weken over veertien door de plaatselijke monumentencommissie voorgedragen panden in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Centraal stond het thema van Open Monumentendag, 'Oud gebouw, nieuw gebruik'.

De keuze viel op de houten systeemwoning die kort na de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd door aannemer Harrie van de Laar. De huidige eigenaren namen architect Marius van den Wildenberg in de arm om het houten noodhuisje te herbouwen en daaronder een 'onderaardse' villa te realiseren.

Burgemeester Frank van Beers reikte de Sluitsteen uit aan Melanie Lochte, dochter van de bewoners van het pand die momenteel op vakantie zijn.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Natasja fashion Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Tiga Meubelmakerijdenberg 040Fit TopSlank Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Doornmalen electro Toverboom Kindertuin Rijschool Dolman Koppelmans Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geerts advies Zwanenberg adviesgroep