20:42:53    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 11 september 2013 15:33 uur, laatst gewijzigd op 11 september 2013 15:37 uur

'Sluitsteen' voor boerenerf

\'Sluitsteen\' voor boerenerf

Op de foto: De boerenschuur op het erf van de voormalige brouwerij Van der Eerden aan de Eindhovenseweg is een van de gebouwen die is genomineerd voor de Boxtelse monumentenprijs. (Foto: Henk van Weert).

Komend weekeinde staat in het teken van Open Monumentendag. In de raadzaal van het gemeentehuis overhandigt burgemeester Mark Buijs zaterdag 14 september de tweejaarlijkse monumentenprijs Sluitsteen aan de eigenaar van een boerenbijgebouw.

De kans is groot dat een Liempdenaar met de Sluitsteen naar huis gaat; slechts twee van de veertien geselecteerde bouwwerken staan in Boxtel, niet een in Lennisheuvel.

De genomineerden worden om 10.00 uur ontvangen in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Dr. Van Helvoortstraat waar voorzitter Bea Schoenmakers van de plaatselijke monumentencommissie een toelichting geeft op de keuzes die de onafhankelijke jury heeft gemaakt bij de beoordeling.

Vorige week publiceerde deze krant het overzicht van de veertien genomineerde bakhuizen, schuren en waterputten. De uitreiking is toegankelijk voor het publiek.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Olieenzo Doornmalen electro Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel