RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:36:24    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 24 november 2014 14:51 uur, laatst gewijzigd op 24 november 2014 15:05 uur

Sloop Lourdesgrot Stapelen

Sloop Lourdesgrot Stapelen

Op de foto: Maandagochtend is de bijna honderd jaar oude Lourdesgrot in kasteelpark Stapelen gesloopt door aannemingsbedrijf Van Pinxteren. (Foto: Albert Stolwijk).

Maandagochtend is de buiten gebruik geraakte Lourdesgrot in kasteelpark Stapelen gesloopt. Het in 1917 door de paters assumpionisten bij hun begraafplaats opgetrokken bouwwerk stond op instorten en was verworden tot een openbaar urinoir. Dat meldde directeur Sjaak Beirnaert van de Assumptiestichting, die het park en het kasteel beheert. De grot keert elders in het park op eigentijdse wijze terug.

Met subsidie uit het provinciale programma Landschappen van Allure moet kasteelpark een meer toegankelijk wandelgebied waar bezoekers kunnen genieten van kunst, stilte en natuur. De sloop van de in 1917 gebouwde Lourdesgrot is een eerste aanzet daartoe. Op deze plek wordt volgend jaar een zogeheten ‘stiltemoment’ geplaatst dat is ontworpen door studenten van mbo-school SintLucas. Het wordt een plek waar bezoekers van het park tot bezinning kunnen komen. In het park worden ook achttien zieke bomen gerooid, waaronder een majestueuze eik.

De werkzaamheden in park Stapelen, waarover meer is te lezen in de papieren editie van deze krant van donderdag 20 november, worden uitgevoerd door het Boxtelse aannemingsbedrijf Van Pinxteren.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Geerts advies SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht