06:32:29    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 07 mei 2012 10:48 uur, laatst gewijzigd op 07 mei 2012 11:08 uur

Sloop Bracbant Havo van start

Sloop Bracbant Havo van start

Op de foto: Met een grijpkraan wordt de gymzaal van de vroegere Bracbant Havo als eerste gesloopt. (Foto: Henk van Weert).

Maandagochtend is de sloop begonnen van de voormalige Bracbant Havo aan de Baroniestraat. De vleugel aan de oever van het Smalwater maakt plaats voor nieuwbouw door Woonstichting Sint-Joseph. Die realiseert er acht huurwoningen en achttien zorgappartementen.

Medewerkers van sloopbedrijf A. van Liempd uit Sint-Oedenrode waren de voorbije weken al bezig met het strippen van het leegstaande schoolgebouw. En die werkzaamheden gaan nog wel even door. Het duurt nog zeker drie weken voordat het gebouw helemaal tegen de vlakte is, zo meldt een van de slopers.

Met een grijpkraan is begonnen met het neerhalen van de vroegere gymzaal en het verwijderen van de onderliggende fietsenkelder, waar in het verleden vaak schoolfeesten werden gegeven. De ontmanteling gebeurt duurzaam: 90 procent van de sloopmaterialen wordt hergebruikt, volgens de Boxtelse woonstichting. Puin wordt opnieuw benut in de wegenbouw en van balken en spanten maakt het bedrijf 2Life-Art meubels.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek buisman optiek Doornmalen electro Alfa Remax-optimus Olieenzo Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel TopSlank Filipe Geld en Makelaardij Toverboom Beleef Boxtel Huidtherapie