RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:18:00    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 08 februari 2013 16:28 uur, laatst gewijzigd op 11 februari 2013 18:08 uur

Sleutel voor Mullukzuipertjes

Sleutel voor Mullukzuipertjes

Op de foto: Deze groep liep mee in de herrieoptocht met het motto 'Wij spoke dur dun optocht'. (Foto: Gerard Schalkx).

De traditionele herrieoptocht van de leerlingen van de Sint-Lambertusschool luidde vrijdagmiddag de carnaval in Gemonde officieel in. De veelzijdige stoet met sprookjesfiguren, mummies en dieren trok veel publiek. Jan Pommer, burgemeester van Sint-Michielsgestel droeg na de optocht de sleutel van Mullukzuipertjesland over aan prins Thijn en prinses Lonne.

Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s stonden in het dorpshart van Gemonde aan de kant om de stoet van leerlingen voorbij te zien trekken. Ze zagen kinderen die onder andere verkleed waren als bijtje (inclusief de sambalbij), schilderinneke, roodkapje en brandweerman. Na een uur in de kou te hebben rondgelopen, werden de leerlingen op school verwend met limonade en oliebollen.

Ook burgemeester Pommer van Sint-Michielsgestel bracht een bezoek aan de school. Hij had twee dingen bij zich: de sleutel van Mullukzuipertjesland én een dienblad. ,,Tijdens het Prinsenfeest van drie weken geleden kreeg ik van jullie dit blad inclusief tulpenbollen, omdat er de laatste tijd zoveel bezuinigd moet worden”, zo zei hij tegen prins Thijn en Lonne. ,,Deze werden gegeten toen mensen het financieel zwaar hadden. Maar ik vind dat je op carnaval niet moet bezuinigen, dus daarom heb ik frisdrank en cake meegenomen.” Na de sleuteloverdracht kan voor Mullukzuipertjesland de carnaval dan echt beginnen. Zaterdag vindt de grote optocht plaats in het dorp.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie SNS Bank Geerts advies Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen