22:52:29    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 november 2012 17:14 uur, laatst gewijzigd op 16 november 2012 19:08 uur

Sinterklaas komt naar Boxtel

Sinterklaas komt naar Boxtel

Op de foto: Sinterklaas arriveert zondag 18 november om 12.30 uur in Boxtel. (Archieffoto: Peter de Koning).

Zaterdag 17 november arriveert Sinterklaas in Roermond en zet hij weer voet op Nederlandse bodem. Een dag later vaart de stoomboot via de Maas richting Dommel, waar de Goedheiligman zal overstappen in kano's om Boxtel te bezoeken. Ook in Gemonde en Liempde wordt Sinterklaas komend weekeinde verwacht.

De Boxtelse intocht gaat om 12.30 uur van start. Met zijn Zwarte Pieten meert hij aan in de Deken De Wijsstraat, waar burgemeester Hans van Brummen hem officieel welkom zal heten. Vanaf 12.00 zijn er al Zwarte Pieten zijn om kinderen te vermaken. Na de ontvangst gaat Sinterklaas naar het gemeentehuis. De stoet gaat onder muzikale begeleiding naar de Markt. De receptie in het gemeentehuis duurt tot 15.00 uur.

Ook dit jaar zijn de winkels in het centrum van Boxtel geopend. De Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) houdt een etalagewedstrijd in het winkelhart. In de etalages hangen opdrachten waarmee deelnemers moeten puzzelen. Deelnameformulieren worden verspreid bij Ring & Go, sigarenmagazijn Voets, Het IJscafé en Hema.

Ook in Liempde en Gemonde arriveert Sinterklaas op zondag 18 november. In Liempde starten de feestelijkheden om 13.30 uur op het Raadhuisplein. De Goedheiligman wordt om 12.45 uur opgehaald waarna de delegatie in een feestelijke stoet naar het Raadhuisplein komt. Vanaf 14.30 uur zijn er festiviteiten voor kinderen tot en met 4 jaar in zaal De Punder. Kinderen uit groep 1 tot en met 5 zijn welkom in basisschool De Oversteek, voor oudere jeugd is er een filmmiddag in jeugdhuis Pius X.

Om 13.45 uur komt Sinterklaas naar zaal De Schuif in Gemonde, om 14.00 uur is hij met zijn pieten op het plein van basisschool Sint-Lambertus. Daarna wordt het feest voortgezet in zaal De Schuif, waar de Sint prijzen gaat uitreiken voor de mooiste kleurplaten die via school verspreid zijn.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Geerts advies Olieenzo Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht