RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:09:34    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 10 mei 2014 13:17 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2014 16:58 uur

SintLucas-bedrijfjes in finale

SintLucas-bedrijfjes in finale

Op de foto: Onderwijsminister Jet Bussemaker werd onlangs tijdens een werkbezoek aan vakinstelling SintLucas bijgepraat door voormalig bestuursvoorzitter Walther Tibosch en studenten van de minionderneming Bloom over hun product Tulipa, bestaande uit een designkruk.

De miniondernemingen Bloom en UP! van de Boxtelse vakinstelling SintLucas (mbo) hebben de nationale finale bereikt van het evenement Jong Ondernemen. Twaalf mbo- en evenzoveel hbo-studentenbedrijven gingen vrijdag de strijd met elkaar aan voor een plek in de eindstrijd.

Tijdens de halve finale werden de deelnemende teams van verschillende scholen, waaronder ook ’De Rooi Pannen’ uit Tilburg, streng beoordeeld op hun ondernemingsplan, halfjaarverslag, de bedrijfspitch en de uitwerking van een case. Plaats van handeling was het hoofdkantoor van ABN Amro in Amsterdam. Het sudentenbedrijf Bloom bereikte de finale met hun ontwerp van een designkruk en UP! met een multifunctionele telefoonhoes van gerecycled leer.

Van beide onderwijsniveaus staan op maandag 2 juni zes teams in de finale in het Beatrix Theater te Utrecht waar de mbo- en hbo-student company van het jaar gekozen worden. De beste studentenbedrijven gaan vervolgens door naar de Europese finales, waarbij de mbo-winnaar eind juli Nederland gaat vertegenwoordigen in Tallinn, de hoofdstad van Estland.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie SNS Bank Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair