21:16:28    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 11 oktober 2013 14:29 uur, laatst gewijzigd op 11 oktober 2013 14:33 uur

SintLucas: 'Groene Hart jokt'

SintLucas: \'Groene Hart jokt\'

Bestuursvoorzitter Walther Tibosch van mbo-school SintLucas in Boxtel weerspreekt dat hij tegenover Het Groene Hart zou hebben beloofd voorlopig niet te starten met nieuwbouw aan de Burgakker. De milieuvereniging beweert dit in een brief aan de Raad van State.

Het Groene Hart trok haar verzoek om de werkzaamheden naast de Levensschool stil te leggen woensdag in bij de hoogste bestuursrechter in Den Haag. Aanleiding was de mededeling van de advocaat van SintLucas dat de archeologische resten van een vroegere textielfabriek waren geruimd.

In zijn brief aan de Raad van State schrijft voorzitter Adriaan van Abeelen van Het Groene Hart dat hij van SintLucas de belofte had gekregen dat de nieuwbouw niet zou worden hervat voordat de Raad van State zich over het verzoek van de milieuvereniging had uitgesproken. ,,Pertinent onjuist”, zegt Tibosch in een reactie op de brief van Het Groene Hart.

De rechtbank in ’s-Hertogenbosch verklaarde vorige maand bezwaren tegen de bouwvergunning van SintLucas ongegrond. Daarop werden de voorbereidingen van de nieuwbouw hervat onder toezicht van een archeoloog. ,,Helemaal volgens de afspraken”, aldus Tibosch, die eerder in deze krant ook al aangaf dat de aannemer weer aan de slag zou gaan.

Tibosch vindt het jammer dat de zitting in Den Haag donderdag niet door is gegaan. ,,Want dan hadden we tenminste duidelijkheid. Nu kan dat nog maanden duren.” SintLucas beraadt zich momenteel over voortzetting van de werkzaamheden. ,,In principe mogen we verder. We hebben een vergunning en niet het gevoel met iets onrechtmatigs bezig te zijn. Maar we werken natuurlijk met gemeenschapsgeld. Komende week zullen we de afweging maken of het verantwoord is om door te gaan”, aldus Tibosch.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Doornmalen electro Podium Boxtel Geld en Makelaardij TopSlank Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support buisman optiek Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Alfa Huidtherapie EmielTechniek