06:03:04    zondag, 20 oktober 2019
brabants centrum logo
Maandag, 24 november 2014 12:19 uur, laatst gewijzigd op 24 november 2014 12:24 uur

Sint voor ieder kind

Sint voor ieder kind

Op de foto: Sinterklaas verraste zaterdag 45 kinderen in oertijdmuseum De Groene Poort. (Foto: Juniorkamer JCI Dommelland).

Zo'n vijfenveertig kinderen uit de gemeente Boxtel hebben zaterdagmiddag genoten van een wel heel bijzonder Sinterklaasfeest! In oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg in Boxtel werden zij getrakteerd op een spannende speurtocht door het museum en museumtuin, een lekker glaasje drinken met snoepzak en niet te vergeten een bezoekje van Sinterklaas en zijn Pietermannen, die voor ieder kind een prachtig cadeau bij zich hadden!

Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje! Maar wat als de Sint jouw huisje voorbij rijdt en jouw schoentje leeg blijft. Heb je niet hard genoeg gezongen, of ben je soms niet lief genoeg geweest? Op 5 december worden veel kinderen verrast met fantastische cadeaus. Dat lijkt een vanzelfsprekendheid, maar dat is het helaas niet. Niet alle kinderen worden op pakjesavond verwend. JCI Dommelland heeft zich met de actie 'Sint voor ieder kind’ als doel gesteld kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen toch een mooi sinterklaasfeest te bezorgen. Het betreft gezinnen die een laag inkomen hebben, maar niet laag genoeg om in aanmerking te komen voor de voedselbank en andere hulpinstantie. Deze groep valt in de praktijk vaak tussen wal en schip.

Vorig jaar heeft Juniorkamer JCI Dommelland als initiatiefnemer een dertigtal kids mogen verblijden met een onvergetelijke middag en een mooi cadeau. Afgelopen zaterdag hebben zij dit nog een keer dunnetjes overgedaan. Decor voor dit bijzondere sinterklaasfeest was opnieuw oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel, waar de kinderen hartelijk werden verwelkomd. Na een leuke, leerzame en enerverende speurtocht door het museum, verzamelden de kinderen zich voor het bezoek van Sinterklaas, die naast enkele goedlachse Pieten ook een heleboel presentjes bij zich had. Voor ieder kind één. Tot grote vreugde van de kinderen natuurlijk, die ogen en oren tekort kwamen. Nadat Sinterklaas was uitgezwaaid, verlieten alle kids met een grote glimlach het museum. Een mooi cadeau en – belangrijker nog – een hele mooie herinnering rijker!

Om deze traditie voort te kunnen blijven zetten en de middag in 2015 nog meer kleur te kunnen geven, is JCI Dommelland op zoek naar nieuwe donateurs. Vind jij ook dat ieder kind een fantastische pakjesavond verdiend? Samen kunnen we ze dat geven! Vanaf slechts 25 euro per kind laat je de ogen van deze kinderen weer sprankelen! Maak 25 euro – of een ander bedrag – over op IBAN-nummer NL76 RABO 0108 8894 32 ten name van JCI Dommelland onder vermelding van 'Sint voor ieder Kind'.

JCI Dommelland is een internationaal netwerk voor ondernemende individuen tot 40 jaar. De leden zijn vooral jonge en veelal hoger opgeleide mensen tussen de 25 en 40 jaar, die zich graag verder willen ontwikkelen. Zij hebben over het algemeen belangstelling in zakelijk netwerken en willen zich graag inzetten voor positieve veranderingen binnen de maatschappij, zonder dat daar een politieke of religieuze ideologie aan ten grondslag ligt. Kijk voor meer info op www.jcidommelland.nl.

Auteur: Han van Bodegom, JCI Dommelland

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Beleef Boxtel Gemeente Boxtel EmielTechniek Proef Culinair