RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:14:31    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 23 november 2014 17:38 uur, laatst gewijzigd op 23 november 2014 17:47 uur

Sint vindt slaapplek in Esch

Sint vindt slaapplek in Esch

Op de foto: Sinterklaas wordt welkom geheten op het podium in dorpshuis De Es. Daar hakte de Sint de knoop door. Hij logeert de komende weken in 'De Opgang', de ruimte achter de sacristie van de Sint-Willibrorduskerk. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Het was de afgelopen dagen het gesprek van de dag in Esch. Waar zou Sinterklaas toch moeten logeren in het dorp? Woonzorgcentrum Sint-Jozef, de vertrouwde verblijfplaats van de goedheiligman, is immers vanwege een verbouwing geen optie.

Na een zonder al te veel problemen verlopen aankomst bij de brug aan de Spankertstraat, zette de Sint zondagmiddag met zijn pieten en begeleid door de fanfare Sint-Willibrordus en alle aanwezige kinderen koers naar dorphuis De Es. Daar barstte zondagmiddag het grote Sinterklaasfeest los én werd bekendgemaakt waar de bisschop uit Spanje zou gaan logeren. Uit alle mogelijkheden, waaronder bij veel Esschenaren thuis, koos de Sint uiteindelijk voor 'De Opgang', oftewel de ruimte achter de sacristie van de Sint-Willibrorduskerk.

Al goed, eind goed. De kinderen van Esch kunnen opgelucht ademhalen. Sinterklaas verblijft de komende weken, net als in voorgaande jaren, gewoon in hun midden: in hartje Esch. En dat is een prettige gedachte voor de kleine, maar ook de grote Esschenaren.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel SNS Bank Huidtherapie Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen