RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:34:54    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Maandag, 07 november 2011 11:28 uur, laatst gewijzigd op 07 november 2011 14:45 uur

Sint neemt fiets mee naar Boxtel

Sint neemt fiets mee naar Boxtel

Op de foto: Als de kano van de sint zondag in Boxtel aanmeert, wordt onder meer de oude fiets van goedheiligman uitgeladen. (Archieffoto: Peter de Koning).

Sinterklaas komt zondag 13 november per fiets naar Boxtel. Per fiets? ,,Jazeker”, meldt de stichting Boxtel Vooruit die de ontvangst van de goedheiligman organiseert. ,,Natuurlijk arriveert hij per kano over de Dommel, maar zowel de Sint als al zijn Zwarte Pieten nemen hun tweewieler mee”, aldus bestuurslid Gerrit de Jong. De kinderen mogen al hun wensenlijstjes en knutselwerkjes aan de fietsen hangen.

Rond 12.30 uur meert de kano van Sint-Nicolaas aan. De gulle kindervriend wordt verwelkomd door burgemeester Frank van Beers aan Deken De Wijsstraat. Vanaf 12.00 uur zijn al enkele Zwarte Pieten op het podium om de kinderen en hun ouders te vermaken.

’Wat heeft de sint nu toch aan zijn fiets hangen?’ Die vraag vormt de rode draad tijdens de Boxtelse intocht. En de jeugd mag daar zelf een invulling aan geven. ,,Tekeningen, knustelwerken, ballonnen, slingers maar natuurlijk ook verlanglijstjes kunnen aan de fiets bevestigd worden”, zegt bestuurslid De Jong van Boxtel Vooruit. Hij is er van overtuigd dat de fiets van de sint nog nooit zo vrolijk versierd zal zijn geweest.

Na de officiële verwelkoming stapt de goedheiligman in zijn koets om, voorafgegaan door Boxtel’s Harmonie, door het centrum naar het gemeentehuis te rijden. Bij heel slecht weer gaat de intocht niet door en is er vanaf 13.00 uur alleen een kinderreceptie in het gemeentehuis.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro SNS Bank Meubelmakerijdenberg