RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:35:57    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 29 november 2012 15:31 uur, laatst gewijzigd op 29 november 2012 17:42 uur

'Sint is er voor jong en oud'

\'Sint is er voor jong en oud\'

Op de foto: Groep 4 van de Angelaschool was donderdag op bezoek bij Simeonshof voor een Sinterklaasmiddag. (Foto: Albert Stolwijk).

Leerlingen van de groepen 3 en 4 van de Angelaschool gingen donderdag op bezoek bij Elisabethsdael en Molenweide. Ook in de recreatieruimte van woonzorgcentrum Simeonshof kwamen jongeren en ouderen bij elkaar. Daar werd het verhaal 'Het grote geheim van Sinterklaas' voorgelezen. ,,Want Sint is er voor jong en oud", aldus juffrouw Marjolein van de Angelaschool.

Het verhaal gaat over Sinterklaas die terugdenkt aan de mooiste dag uit zijn leven. Hij ging toen een dagje uit met zijn vriendin Sara en een hulpsinterklaas nam zijn werk voor een dag over. Dat ging helemaal mis en de hulpsint werd zelfs opgepakt en naar het politiebureau gebracht. Gelukkig loopt het verhaal goed af.

Tussendoor werden allerlei bekende Sinterklaasliedjes gezongen. ,,Je ziet dat de kinderen vaak de eerste stukjes van de liedjes kennen", vertelt Wendy de Haan, onderbouwcoördinator van de Angelaschool. ,,En de ouderen maken de liedjes af." De leerlingen van de Angelaschool hadden nog een verrassing voor de bewoners: Sinterklaastekeningen. ,,Deze ga ik op mijn prikbord hangen", aldus één van de bewoners. De ranja, koffie, speculaas en banketletters maakten de Sinterklaasmiddag helemaal af.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding