RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:21:17    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 29 november 2012 15:31 uur, laatst gewijzigd op 29 november 2012 17:42 uur

'Sint is er voor jong en oud'

\'Sint is er voor jong en oud\'

Op de foto: Groep 4 van de Angelaschool was donderdag op bezoek bij Simeonshof voor een Sinterklaasmiddag. (Foto: Albert Stolwijk).

Leerlingen van de groepen 3 en 4 van de Angelaschool gingen donderdag op bezoek bij Elisabethsdael en Molenweide. Ook in de recreatieruimte van woonzorgcentrum Simeonshof kwamen jongeren en ouderen bij elkaar. Daar werd het verhaal 'Het grote geheim van Sinterklaas' voorgelezen. ,,Want Sint is er voor jong en oud", aldus juffrouw Marjolein van de Angelaschool.

Het verhaal gaat over Sinterklaas die terugdenkt aan de mooiste dag uit zijn leven. Hij ging toen een dagje uit met zijn vriendin Sara en een hulpsinterklaas nam zijn werk voor een dag over. Dat ging helemaal mis en de hulpsint werd zelfs opgepakt en naar het politiebureau gebracht. Gelukkig loopt het verhaal goed af.

Tussendoor werden allerlei bekende Sinterklaasliedjes gezongen. ,,Je ziet dat de kinderen vaak de eerste stukjes van de liedjes kennen", vertelt Wendy de Haan, onderbouwcoördinator van de Angelaschool. ,,En de ouderen maken de liedjes af." De leerlingen van de Angelaschool hadden nog een verrassing voor de bewoners: Sinterklaastekeningen. ,,Deze ga ik op mijn prikbord hangen", aldus één van de bewoners. De ranja, koffie, speculaas en banketletters maakten de Sinterklaasmiddag helemaal af.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Proef Culinair SNS Bank Doornmalen electro Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Gemeente Boxtel