RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:34:19    zondag, 24 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 15 november 2014 11:40 uur, laatst gewijzigd op 16 november 2014 15:52 uur

Sint brengt bezoek aan Liempde

Sint brengt bezoek aan Liempde

Een intocht van Sinterklaas die vlekkeloos verloopt? Dat gebeurt eigenlijk maar zelden. Ook in Liempde verwacht de organiserende stichting Algemeen Belang Liempde zondag 16 november weer een aantal problemen. Want twee Zwarte Pieten lijken onderweg de weg kwijt te zijn geraakt...

Een van de pieten heeft last van zeeziekte en wilde dus niet met de stoomboot naar Nederland varen. De hoofdpiet besloot daarom dat twee Zwarte Pieten met de TGV - Te Gek Voertuig - via het spoor naar Liempde zouden reizen én een speciaal cadeautje voor burgemeester Mark Buijs mee zouden nemen. Een goed plan, maar het laatste contact vond plaats ter hoogte van Frankrijk, sindsdien is de satelietpiet er niet meer in geslaagd contact te leggen met de twee Zwarte Pieten. Hopelijk zijn ze op tijd in Liempde.

De festiviteiten in het dorp starten om 12.00 uur. Bij het café Het Wapen van Liempde kunnen kinderen tot 13.15 uur hun fiets versieren. Om 13.00 uur vertrekt fanfare Concordia naar de familie Scheutjens aan de Kasterensestraat om Sinterklaas op te halen, kinderen mogen op hun versierde fietsen mee in de optocht. Bij het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein start om 13.30 uur het officiële programma, de goedheiligman wordt rond 13.45 uur verwacht.

Na de intocht ontvangt Singerklaas vanaf 14.30 uur alle Liempdse kinderen. In zaal De Punder worden baby's en peuters van 0 tot en met 3 jaar verwacht. Liempdse leerlingen uit de groepen 1 tot en met 5 van de basisschool zijn welkom in De Oversteek voor een feestelijke middag, en natuurlijk komt Sinterklaas ook nog op bezoek. Van 14.45 tot 16.15 uur kunnen kinderen van groep 6 tot en met 8 terecht in jeugdhuis Pius X om een film te kijken. (Foto: Gerard Schalkx).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Beleef Boxtel SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen