RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:19:00    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 24 augustus 2012 17:15 uur, laatst gewijzigd op 28 augustus 2012 10:25 uur

Sint-Ursula: zorg, welzijn, cultuur

Sint-Ursula: zorg, welzijn, cultuur

Op de foto: Wethouder Anton van Aert spreekt medewerkers en gebruikers van Sint-Ursula toe. (Foto: Henk van Weert).

Ze moesten er voor op de knieën, maar dat past wel bij een klooster. Wethouder Anton van Aert, bezig met zijn laatste officiële klusje, en directeur-bestuurder Rob Dekker van Woonstichting Sint-Joseph, knipten een 'muur' van ballonnen los, die was opgetrokken voor het verbouwde Sint-Ursula.

Omlijst door de vrolijke klanken van een gospelkoor werd onder grote belangstelling van medewerkers en vaste gebruikers en bezoekers vrijdagmiddag het nieuwe centrum voor zorg, welzijn en cultuur in Boxtel feestelijk geopend. Sint-Ursula is de naam waaronder tien verschillende instellingen samenwerken. ,,Om onze burgers de bescherming te bieden die ze nodig hebben. Bescherming tegen uitsluiting, armoede en misbruik", aldus wethouder Van Aert, die dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering zijn functie neerlegt om burgemeester van buurgemeente Best te worden.

Als eigenaar van het in 1911 betrokken voormalige klooster, prees directeur-bestuurder Dekker van Sint-Joseph zich gelukkig met zo'n monumentaal gebouw. ,,Waarin ook nog wordt gewoond door studenten en alleenstaanden en waar ook historie binnen afzienbare tijd een plek krijgt als hier het Boxtels Historisch Museum wordt gevestigd." De bouw van wooncomplex Bracbant, op het achterterrein aan het Smalwater, zal deze plek bovendien een positieve impuls geven, verwacht Dekker.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Sint-Ursula: zorg, welzijn, cultuur Sint-Ursula: zorg, welzijn, cultuur

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geerts advies Huidtherapie Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Olieenzo