RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:38:14    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 12 juni 2012 09:45 uur, laatst gewijzigd op 13 juni 2012 16:14 uur

Sint-Joseph onderzoekt fusie

Sint-Joseph onderzoekt fusie

Woonstichting Sint-Joseph in Boxtel onderzoekt de mogelijkheid om te fuseren met Wovesto in Sint-Oedenrode. Verloopt het verkenningstraject voorspoedig, dan tekenen de corporaties voor het einde van dit jaar een intentieverklaring om vanaf 1 januari 2014 gefuseerd verder te gaan.

Met een eventuele fusie spelen de corporaties in op de steeds veranderende buitenwereld die meer en meer vraagt van woningcorporaties. ,,Voor beide corporaties is de lokale maatschappelijke verankering van zeer groot belang”, zegt bestuurder Rob Dekker van Sint-Joseph. Leo Overmars, collega-bestuurder uit Sint-Oedenrode: ,,En deze betrokkenheid willen we behouden en liefst nog versterken. En wij denken dat we dat samen nog beter kunnen.”

Met het verkenningstraject geven de corporaties uitvoering aan hun ondernemingsplan. Hierin staat dat zij de samenwerking/fusie met andere corporaties onderzoeken.

Woonstichting Sint-Joseph huisvest bijna een derde van alle inwoners uit de gemeente Boxtel. Ze heeft bijna 3.850 woningen. Er werken veertig medewerkers. Wovesto heeft ruim 1.350 woningen in de gemeente Sint-Oedenrode en negentien medewerkers in dienst.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Huidtherapie Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Geerts advies Geld en Makelaardij Proef Culinair