RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:03:18    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 29 november 2014 08:53 uur, laatst gewijzigd op 30 november 2014 11:02 uur

Sint Arnoldus: eerste prijs!

Sint Arnoldus: eerste prijs!

Op de foto: Fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel in actie tijdens een jubileumconcert bij het 60-jarig bestaan in 2009. (Foto: Peter de Koning).

De Lennisheuvelse fanfare Sint-Arnoldus behaalde zaterdagochtend 29 november tijdens de jaarlijkse concertwedstrijden van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen een eerste prijs. Het blaasorkest kreeg 80.75 punten voor haar beoordelingsconcert; een rapport met gemiddeld allemaal achten. ,,Een resultaat waarmee we erg blij zijn", aldus voorzitter Riëtte van der Sloot.

Onder leiding van dirigent Mariska van Brienen uit Oeffelt, die sinds vorig jaar de muzikale leiding heeft, vertolkte het Lennisheuvelse orkest drie muziekwerken waarvan er twee werden beoordeeld door een jury. Om te wennen aan de akoestiek opende Sint-Arnoldus de concoursdeelname met een zogeheten inspeelwerk, toepasselijk 'Take Off' getiteld. Uit repertorium van tien verplichte werken plaatste de dirigent 'Broken Sword' van Kevin Houben op de lessenaar. Als keuzewerk wordt 'A Northern Celebration' (Leon Vliex) gespeeld.

Fanfare Sint-Arnoldus, die vlak voor de zomervakantie stilstond bij het 65-jarig bestaan met een Belgisch programma in clubhuis Orion, komt uit in de vierde divisie. De concertwedstrijden van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen duren twee dagen en worden gehouden in theater De Schalm te Veldhoven.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Zwanenberg adviesgroep Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Tiga Meubelmakerijdenberg Kindertuin SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Natasja fashion TopSlank Rijschool Dolman Gemeente Boxtel Koppelmans Huidtherapie Geld en Makelaardij Toverboom