RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:10:14    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 26 mei 2014 07:27 uur, laatst gewijzigd op 26 mei 2014 15:28 uur

'Sieraad ruilen voor varkensring?'

\'Sieraad ruilen voor varkensring?\'

Op de foto: Een varkenskop van roze 3d-geprinte ringen. Wie wil zo'n plastic voorwerp ruilen tegen een eigen sieraad.? (Foto: Henk van Weert).

Voor een zogeheten in situ-tentoonstelling maakten 28 kunstenaars gebruik van even zoveel Boxtelse locaties, bijna allemaal in het openbaar gebied. Het project ’Local Heroes’ van Jules van de Langenberg kan zondag niemand zijn ontgaan. Creatieve en verrassende installaties op toevallige plekken in het straatbeeld leidden zo waarderende reacties.

Nabij varkensslachterij Vion aan Boseind staat een groot wit bord met daarop een afbeelding van… inderdaad een varkenskop. De roze snoet wordt gevormd door 3d-geprinte ringen die aan een spijkertje hangen. Medewerkers van het bekende atelier Ted Noten uit Amsterdam proberen bezoekers over te halen zo’n kunstzinnig voorwerp te ruilen met een eigen vingersieraad. ,,Op zo’n manier worden verhalen verteld en wordt Boxtel op de kaart gezet. De identiteit van dit dorp komt terug in het kunstwerk. Het is tevens een test om te zien hoe mensen aan hun eigendommen zijn gehecht."

Burgemeester Mark Buijs en echtgenote Christel, in een vorig leven kunsthandelaren en galeriehouders, tonen zich onder de indruk van het idee. Maar een ring achterlaten? ,,Nee, we hebben alleen onze trouwring om. Dat gaat toch een beetje ver…”Ook Monic Holman houdt haar vriendschapsring om de vinger. ,,Maar ik ga naar huis en kom straks terug met een oud ringetje van mijn dochter. Dit is té leuk!”

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Tiga TopSlank Koppelmans SNS Bank Beleef Boxtel Toverboom Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Doornmalen electro Huidtherapie 040Fit Geld en Makelaardij Zwanenberg adviesgroep Café zaal Kloosterzicht Rijschool Dolman