RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:25:19    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 15 december 2013 16:15 uur, laatst gewijzigd op 15 december 2013 20:18 uur

Sfeervolle Kerstfair in Boxtel

Sfeervolle Kerstfair in Boxtel

Op de foto: Beeld van het grote kampvuur in het midden van de sfeervolle Kerstfair op de Markt in Boxtel. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

De Kerstfair in Boxtel kwam zondagmiddag wat laat op gang, maar bracht uiteindelijk toch vele mensen op de been. Het Centrummanagement hield het grootse opgezette evenement voor de eerste keer, waarbij een groot aantal winkeliers en horecaondernemers met elkaar samenwerkten.

Veel bezoekers genoten zichtbaar van de activiteiten en de sfeervolle entourage in de centrumstraten. Vooral de Markt, die aangekleed was met houten snippers, knusse chalets, kerstbomen, een overdekt podium en een groot kampvuur, trok veel publiek. Optredens werden verzorgd door onder meer singer-songwriter Patrick Hendriks, popkoor Voices, het Dükerskoor, De Boxtel City Band en leerlingen van de Gildenbondsharmonie. Overal in het winkelhart van Boxtel waren prachtig versierde etalages te zien in combinatie met vele versierde en verlichte kerstbomen.

Rond de klok van vijf uur werd een lampionnenoptocht gehouden, waaraan behalve kinderen ook de kerstman deelnam. In de schaduw van de levendige Kerstfair op de Markt werd in de winkel van Den Ouden Kompleet Wonen een laagdrempelige verkooptentoonstelling gehouden voor iedereen. Lokale kunstenaars presenteerden hier een collectie grotere en kleinere werken voor betaalbare prijzen, waaronder tekeningen, sieraden, keramiek, foto's, beelden en kleding.

De meningen over de Kerstfair zijn overigens verdeeld. Tegenover de enthousiaste opmerkingen van veel bezoekers op de Markt staan zeer kritische geluiden op Facebook. Daarop wordt het niveau van het evenement onder meer omschreven als 'gewoon bagger' en 'het was tien keer niks' tot 'wat een tegenvaller' en 'was de naam kerstmarkt niet waardig, neem een voorbeeld aan Schijndel en Oisterwijk'.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geerts advies Proef Culinair Doornmalen electro Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo