RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:20:29    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 29 maart 2014 10:44 uur, laatst gewijzigd op 29 maart 2014 21:02 uur

Selissenwal ruimt zwerfvuil op

Selissenwal ruimt zwerfvuil op

Op de foto: Leerlingen van de Prinses Amaliaschool helpen mee aan de zwerfvuilactie in de wijk Selissenwal. (Foto: Marc Cleutjens).

De gemeente Boxtel en het Wijkplatform Selissenwal hebben zaterdagochtend in gemeenschapshuis De Walnoot een overeenkomst gesloten over het structureel opruimen van zwerfvuil. Wijkwethouder Willie van de Langenberg en voorzitter Marria van den Hoven van het Wijkplatform zetten de handtekening onder het 'contract'.

De ondertekening viel samen met de Landelijke Opschoondag die zaterdag in Nederland wordt gehouden. Boxtel heeft ervoor gekozen deze dag pas op 17 mei te houden. ,,Maar in Selissenwal geven we vandaag het startsein voor een nieuwe vorm van samenwerking om zwerfvuil aan te pakken", sprak wethouder Van de Langenberg.

Meerdere partners werken mee aan de overeenkomst in Selissenwal. Een van de partijen is de Prinses Amaliaschool. Directeur Stephan van de Vries was zaterdagochtend present met een groepje leerlingen.  ,,In het vervolg gaan we als school op vrijdagen aan de slag om onze wijk schoon te maken."

Wethouder Van de Langenberg sprak de hoop uit dat ook buurtverenigingen, wijkcommissies en bewoners in de toekomst de handen uit de mouwen gaan steken. ,,Selissenwal is de proeftuin voor dit initiatief dat we uiteindelijk in heel Boxtel willen uitrollen. Met vereende krachten moet het lukken de wijken schoner te maken."

In de Boxtelse hoogbouwwijk Hoogheem en in Liempde werden zaterdag ook zwerfvuilacties gehouden. Alle deelnemers werden door de gemeente Boxtel getrakteerd op appelflappen.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Huidtherapie Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geerts advies Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen