RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:49:41    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 06 december 2012 17:13 uur, laatst gewijzigd op 09 december 2012 09:35 uur

Selissenwal klaar voor kerstfeest

Selissenwal klaar voor kerstfeest

Op de foto: Donderdagmiddag is in winkelcentrum Selissen een tien meter hoge kerstboom geplaatst. De wijk maakt zich op voor de feestdagen. (Foto: Albert Stolwijk).

De wijk Selissenwal maakt zich op voor het kerstfeest. Vrijdag 7 december wordt vanaf 19.00 uur in sociaal kaffee De Zonnehoek een kleine kerstmarkt gehouden. Precies een week later wordt in het hart van het winkelgebied een wenskerstboom opgetuigd.

De kerstmarkt in De Walnoot die vrijdag 7 december wordt gehouden, wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal winkeliers die een kraampje inrichten. Ook leerlingen van de Prinses Amaliaschool werken eraan mee. De markt was vorig jaar een groot succes onder wijkbewoners.

De donderdag geplaatste grote kerstboom wordt volgende week  door leerlingen van de Prinses Amaliaschool en de Molenwijkschool versierd met wenskaarten. Vanaf 19.00 uur gaan de kinderen onder begeleiding aan de slag, ook de kerstman is aanwezig. Tijdens deze activiteit is een engelenkoortje van de Molenwijkschool aanwezig, dat kerstliederen zingt.

Zodra de kerstwensen in de boom zijn opgehangen, verplaatsen de kinderen zich met hun ouders richting geitenwei waar de kerststal wordt bewonderd en warme chocolademelk wordt geschonken; ouders kunnen genieten van glühwein.

De drankjes worden verzorgd door de vrijwilligers van sociaal kaffee De Zonnehoek, dat regelmatig in gemeenschapshuis De Walnoot gehouden wordt. Ook beide scholen, het wijkplatform en de winkeliersvereniging Selissen leveren een bijdrage, zodat deze activiteit een echte wijkhappening genoemd mag worden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Huidtherapie SNS Bank Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg