RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:48:28    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 01 februari 2014 12:40 uur, laatst gewijzigd op 01 februari 2014 12:43 uur

Selissen wordt 30-kilometerzone

Selissen wordt 30-kilometerzone

Op de foto: Alle straten binnen de vierhoek Baanderherenweg, Baandervrouwenlaan, Bosscheweg en Achterberghstraat vallen onder de 30-kilometerzone die wordt ingesteld. (Foto: Henk van Weert).

Een groot deel van de Boxtelse wijk Selissenwal wordt dit jaar ingericht als 30-kilometerzone. Het gaat om alle straten die gelegen zijn binnen de vierhoek Baanderherenweg, Baandervrouwenlaan, Bosscheweg en Achterberghstraat. Ook de omgeving van de Parkweg is in beeld voor de verlaging van de maximumsnelheid.

Het gemeentebestuur heeft deze week een verkeersbesluit genomen dat ter inzage wordt gelegd. Volgens verkeerswethouder Willie van de Langenberg gaat met het inrichten van een 30-kilometerzone een langgekoesterde wens van veel wijkbewoners in vervulling. In het verleden werden meerdere studies gemaakt die de verkeerssituatie in dit deel van Selissenwal in beeld brachten. Onder meer werd bekeken of de Van Randerodestraat zou kunnen worden ingericht als een fietsstraat. Toenmalig wethouder Wim van Erp deed mee aan een proef en fietste over een tijdelijke fietsstrook.

De 30-kilometerzone wordt aangekondigd met verkeersborden die dit voorjaar geplaatst worden. Alle werkzaamheden die met de maatregel gemoeid zijn, zoals het eventueel plaatsen van verkeerssluisjes, wordt meegenomen tijdens de reconstructie van de Baandervrouwenlaan. Die klus, die al enkele jaren geleden is aangekondigd maar steeds werd uitgesteld, moet volgens de wethouder in maart van start gaan.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie