RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:46:29    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 01 februari 2014 12:40 uur, laatst gewijzigd op 01 februari 2014 12:43 uur

Selissen wordt 30-kilometerzone

Selissen wordt 30-kilometerzone

Op de foto: Alle straten binnen de vierhoek Baanderherenweg, Baandervrouwenlaan, Bosscheweg en Achterberghstraat vallen onder de 30-kilometerzone die wordt ingesteld. (Foto: Henk van Weert).

Een groot deel van de Boxtelse wijk Selissenwal wordt dit jaar ingericht als 30-kilometerzone. Het gaat om alle straten die gelegen zijn binnen de vierhoek Baanderherenweg, Baandervrouwenlaan, Bosscheweg en Achterberghstraat. Ook de omgeving van de Parkweg is in beeld voor de verlaging van de maximumsnelheid.

Het gemeentebestuur heeft deze week een verkeersbesluit genomen dat ter inzage wordt gelegd. Volgens verkeerswethouder Willie van de Langenberg gaat met het inrichten van een 30-kilometerzone een langgekoesterde wens van veel wijkbewoners in vervulling. In het verleden werden meerdere studies gemaakt die de verkeerssituatie in dit deel van Selissenwal in beeld brachten. Onder meer werd bekeken of de Van Randerodestraat zou kunnen worden ingericht als een fietsstraat. Toenmalig wethouder Wim van Erp deed mee aan een proef en fietste over een tijdelijke fietsstrook.

De 30-kilometerzone wordt aangekondigd met verkeersborden die dit voorjaar geplaatst worden. Alle werkzaamheden die met de maatregel gemoeid zijn, zoals het eventueel plaatsen van verkeerssluisjes, wordt meegenomen tijdens de reconstructie van de Baandervrouwenlaan. Die klus, die al enkele jaren geleden is aangekondigd maar steeds werd uitgesteld, moet volgens de wethouder in maart van start gaan.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Olieenzo SNS Bank Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel