RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:43:48    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 mei 2011 14:41 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2011 14:42 uur

Seinstoring zorgt voor verkeerschaos

Seinstoring zorgt voor verkeerschaos

Op de foto: Een sein- en overwegstoring zorgde donderdag 13 januari tijdens de ochtendspits op verschillende plekken in Boxtel voor verkeersopstoppingen, zoals hier in de straat Tongeren. (Foto's: Albert Stolwijk).

Een sein- en overwegstoring op het spoortraject tussen Boxtel en Tilburg heeft donderdagochtend 13 januari enkele uren voor verkeerschaos gezorgd in Boxtel. Met name tijdens de ochtendspits was er onder meer bij de dubbele overweg in de Tongersestraat en omliggende straten sprake van fikse filevorming.

Rond elf uur was het probleem verholpen en kwam het treinverkeer weer langzaam op gang. ,,Een onderdeel in de zekeringkast langs het traject moest worden vervangen", aldus een woordvoerder van spoorwegbeheerder ProRail. ,,Eerst werd gedacht aan koperdiefstal als mogelijke oorzaak en later aan een kabelbreuk, maar uiteindelijk bleek het dus te gaan om een onderdeel dat vervangen moest worden in de zekeringkast bij de spoorwegovergang in de Kapelweg bij Boxtel, nabij de Kromakker.”

Tussen Boxtel en Tilburg werden vanwege de sein- en overwegstoring veertien overwegen gesloten. Alle betrokken gemeenten werden door ProRail ingelicht en zetten daarop verkeersregelaars in. Er reden minder treinen die uit veiligheidsoverwegingen stapvoets en toeterend de overwegen naderden. Het verkeer dat vanuit Haaren via de Kapelweg naar Boxtel reed, werd omgeleid door de buurtschap Tongeren. Treinreizigers moesten rekening houden met een half uur vertraging, terwijl tussen Tilburg en Boxtel bussen werden ingezet.

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Gemeente Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Huidtherapie